Шестте закона на идеалните палачинки - не залепват, не се късат, стават тънки и еластични:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Шестте закона на идеалните палачинки - не залепват, не се късат, стават тънки и еластични:
3531
Източник: actualno.com
Шестте закона на идеалните палачинки - не залепват, не се късат, стават тънки и еластични:

Всички обожават палачинки , но много домакини се страхуват да ги приготвят, защото често пъти стигат до провал: я тестото залепва за тигана, я се разкъсват при обръщането, я стават чупливи и хрупкави, вместо тънички и еластични. И резултатът отива в кофата!

палачинки с мед

Е, с днешните ни съвети ще приготвяте винаги идеалните палачинки - всъщност няма кой знае каква философия в цялата работа, важни са точните пропорции и няколко важни момента, на които да обърнете внимание.

И така - представяме ви шестте закона на идеалните палачинки + перфектната рецепта за палачинки :

1.

Изберете незалепващ тиган

Идеалните палачинки

Това е едно от най-важните условия, за да можете да направите чудесни палачинки, без да се разкъсват и да имате трудности с обръщането им. Винаги трябва да правите палачинки на незалепващ тиган, защото колкото и мазнина да ползвате на другите тигани, няма да ви се получи. А ако нямате такъв, ето как може да си направите сами незалепващо покритие на тигана (виж тук).

2. Не слагайте мазнина

Ако имате хубав тиган с незалепващо покритие, не ви трябва мазнина, за да правите палачинките си. Така стават по-леки и много по-вкусни, отколкото ако всяка палачинка е напоена с мазнина.

3. Извадете продуктите от хладилника

Всяка рецепта за сладкиш или палачинки става най-добре, когато продуктите са на стайна температура. Затова, когато решите да правите палачинки, извадете половин-един час по-рано продуктите, така че да са със стайна температура, когато започнете да ги смесвате.

4. Намерете правилните пропорции

тесто палачинки

Това невинаги е лесна задача, но ние днес ще ви дадем перфектната рецепта за палачинки, които винаги стават.

Трябват ви 2 яйца, 200 мл прясно мляко, 200 мл вода и толкова брашно, че сместа да стане гъста като боза. Запазете тези пропорции, дори ако изберете да направите по-голямо количество – 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 300 мл вода и брашно, докато сместа не стана с консистенцията на боза. Толкова е лесно!

5. Не ги оставяйте да прегорят

златисти палачинки

Идеалният цвят на готовите палачинки е златист! Не ги оставяйте прекалено дълго, защото ще ги изсушите прекалено много и няма да са вкусни накрая.

6. Трупайте всички една върху друга

Забелязали ли сте, че когато извадите една палачинка от тигана, тя често в твърда и не изглежда чак толкова апетитна и мекичка, както би ви се искало. Тайната е да ги трупате една върху друга, така че от топлината да омекнат и да придобият перфектния вид!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft