Шоколадовата торта, която се топи в устата-Веднъж опитате ли я, ще ви стане любима

вход през zajenata.bg
За Жената
Шоколадовата торта, която се топи в устата-Веднъж опитате ли я, ще ви стане любима
1543
Шоколадовата торта, която се топи в устата-Веднъж опитате ли я, ще ви стане любима

Всички съставки трябва да са на стайна температура

Диаметърът на формата е 21 см

Съставки:

  • Брашно - 230 г 
  • Какао - 65г 
  • Захар - 280 г 
  • Сол - 1 ч.л. без слайдове
  • Бакпулвер - 10 г 
  • Мляко - 260г 
  • Масло без мирис - 60г 
  • Масло - 60 г (стайна температура)
  • Голямо яйце - 2 бр.
  • Ванилова захар - 8 г  

Шоколадов ганаш:

  • Сметана - 120г 
  • Черен шоколад - 120 г 

* Ако искате да разрежете тортата на няколко парчета и намажете с ганаш, увеличете количеството сметана и шоколад 2 пъти, т.е.: 240 г сметана и 240 г черен шоколад

Процес на готвене:

  • Смесете всички сухи съставки: брашно, какао, захар, ванилова захар, сол, бакпулвер.
  • Добавете олио, масло, яйца, мляко.
  • Изсипете във форма, печете на 160 градуса за около 60 минути. Проверяваме готовността с дървено шишче, ако е необходимо запичаме още.
  • Готовият блат се изважда от формата, увива се в домакинско фолио и се оставя за 40-60 минути, за предпочитане за няколко часа, така че кората, изсъхнала при печенето, също да стане влажна и пореста.
  • За шоколадовия ганаш загрейте сметаната до топло състояние, изсипете тъмен шоколад. Оставете да престои няколко минути, разбъркайте до гладкост.
  • Блатът може да се разреже на няколко части: 2 или 3 по желание.
  • Ако разрежете блатът на няколко части, пригответе 2-ра порция шоколадов ганаш. Намажете, страните и горната част на тортата с ганаш.

Тортата се получава много вкусна, влажна с наситен шоколадов вкус!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft