Яжте вчерашния хляб, защото пресният е много опасен! Ето какво казват учените

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Яжте вчерашния хляб, защото пресният е много опасен! Ето какво казват учените
4481
Яжте вчерашния хляб, защото пресният е много опасен! Ето какво казват учените

Почти никой не може да му устои, но като прочетете колко е нездравословен, защото допринася за растежа на раковите клетки – ще го заобиколите в широк кръг.

Топлият хляб е напълно нездравословен , че дори и повече от това! Дори френският учен Етиен Волф култивира злокачествени туморни клетки в разтвор, към който е добавена термофилна мая. Раковите клетки нарастват буквално като самата мая, удвоявайки и утроявайки размера си за една седмица. Когато дрождите бяха отстранени от разтвора, туморът изчезна.

Заключение: ферментиралите дрождени продукти влияят върху растежа на тумора , което не е изненадващо, като се има предвид, че много от тях са стимулатори на растежа и възпроизводството на повечето клетки, включително злокачествени.

При много заболявания (не само храносмилателни), лекарите забраняват тези продукти. По-конкретно, пресният хляб, съдържащ активни клетки от дрожди, трябва да се изхвърли. Препоръчва се вчерашният хляб (въпреки че в него има още много клетки от дрожди), още по-добре е да се яде сух хляб, а най-добре е безквасният сух хляб.

Що се отнася до току-що изпечения хляб, дрождевите клетки не само присъстват в него, но и са много активни. Буквално в първите минути те вече започват своята разрушителна работа в тялото.

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Един грам суха мая съдържа от 20 до 40 милиарда дрождени клетки. Ферментацията на дрожди (в присъствието на хранителни захари) в червата причинява силно подуване на корема.

С течение на времето могат да се образуват газови джобове в лигавицата на дебелото черво, може да се развие дивертикулоза. Лигавицата на тези места изтънява, възможна е дори нейната перфорация (разкъсване), последвана от възпаление на стомашната тъкан.

В допълнение, дрождите намаляват устойчивостта на чревните стени, допринасяйки за проникването на бактерии, вируси и гъбички (най-вече кандида) в тях.

За да "убиете" маята по елементарен начин, достатъчно е да изсушите хляба върху плоча, във фурна или на тостер.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft