Австралийски лекар изобрети метод за отслабване, който дава бързи резултати:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Австралийски лекар изобрети метод за отслабване, който дава бързи резултати:
9585
Снимков материал: pixabay.com
Австралийски лекар изобрети метод за отслабване, който дава бързи резултати:

При липса на незабавни промени на кантара, може да се изкушите да се откажете от процеса на отслабване. За да се постигне целта обаче, трябва да се спазват определени принципи.  Франц Ксавиер Майер , австрийски натуропат и изследовател, разработва диетичен подход към храненето още в началото на 20 век. Научните му изследвания разкриват важна връзка между състоянието на храносмилателната система и хроничните заболявания на органите.

Препоръки от австрийски лекар за бързо отслабване

Възгледът на Майер за тялото се основава на концепцията за неговата цялост, където благоприятните условия насърчават автоматичното регулиране и възстановяване. Той акцентира върху ролята на храносмилателната система, като акцентира върху тънките черва, които играят ключова роля.

диетична салата

Именно тук се образуват невротрансмитерите и хормоните, които контролират тялото. Тънкото черво осигурява храносмилането, храненето на клетките и отделянето на метаболитни продукти.

Неподдържането на червата чисти води до интоксикация, която допринася за заболявания като затлъстяване, гастрит, холецистит, панкреатит, диабет, депресия и други. 

Лекарят се фокусира върху микрофлората, осъзнавайки, че бактериите в червата поддържат мембраната им, участват в храносмилането и могат да повлияят на психо-емоционалното състояние. Червата са идеална среда за развитие на микроорганизми. Почистването на червата от токсини и отрови, както и тяхната почивка, са се превърнали в основни принципи на терапията на д-р Майер .

Основните принципи на отслабване по метода на Майер

здравословни храни

Останете хидратирани, като увеличите приема на вода през целия ден. Следвайки препоръките на д-р Майер, избягвайте да пиете течности половин час преди хранене и не по-рано от 1,5 часа след хранене.

Отдавайте предпочитание на пълноценното хранене, като се откажете от леките закуски между обяда и вечерята. Този подход насърчава по-доброто храносмилане. По-добре е да ядете три пъти на ден.

Бъдете старателни в дъвченето на храната си. Това е изключително важен принцип, който трябва да се следва в метода на Майер. Дъвчете храната няколко пъти преди да я преглътнете.

Намалете приема на храни с високо съдържание на фибри на вечеря. Според препоръките на Вашия лекар е по-препоръчително да се консумират фибри сутрин или следобед, тъй като активността на храносмилателната система намалява вечер и през нощта.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft