Борисов:Тогава ще дойдат хладилните камиони!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Борисов:Тогава ще дойдат хладилните камиони!
9065
Борисов:Тогава ще дойдат хладилните камиони!

Честит празник. Живи здрави.

Пазим дистанция два метра. Така поздрави премиерът Бойко Борисов служители и ръководство на завод "Аглика Трейд" в Твърдица, който произвежда плат за защитните костюми и маските у нас. 

Там Борисов се запозна с тъкачните станове и технологиите, правейки обиколка на завода.  Заедно с него е министърът на земеделието Десислава Танева. В момента в завода се тъкат над 10 000 метра плат. Но има възможност производството да се удвои, казаха от ръководството.    

На място бе направена и проба на защитните костюми и шефът на пожарникарите гл. комисар Николай Николов облече костюм, за да демонстрира.  

Те повече на нас мязат, а не на пожарникари, каза Борисов при представянето на защитните костюми.  "Много сме благодарни на щаба, защото те ни съдействаха, както и министерство на икономиката. Подсигуриха европейски материали за изработката с пълни сертификати за безопасност", обясниха още от завода.

"Тези костюми имат пълна защита от вируси и бактерии и лекарите могат да бъдат спокойни. Това облекло е пратено и в Германия и от там искат 50 000 облекла", категорични бяха производителите. Запълваме, гарантираме, резерв за нашите доктори, сестри и лаборанти и тогава можете да правите бизнес, каза още премиерът на ръководството на завода.  Премиерът се пошегува, че на това облекло трябва да му сложат пагони за ген. Мутафчийски. 

Платът е кът. Тъче се само тук и в Габрово, каза още Борисов.  Става дума за плат, обработен със сребърни йони, който запазва свойствата си и след пране.  Трябва да пощадим докторите. Вчера пуснахме пазарите и видяхте какво стана. Ако не затворим, ние ще сме виновни. Тогава ще дойдат и хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк, ако изпуснем пандемията и се препълнят болниците, каза Борисов.   Бяхме първите, които започнахме сами да произвеждаме, вместо да чакаме.

Правим всичко възможно, но без хората да проявят разбиране, няма как да се справим", заяви още премиерът.  Той изрази и недоумение, защо хората не слушат поне лекарите и улиците са пълни.   По думите му, пазарите се самозатварят сами.

"Видяхте какво направиха следобед. Излизат хора и казват: Трябва да се заразиме. Сигурно ще се заразим. Но ще се претоварят болниците. Затова лекарите се молят и ние се молим. Вчера казах: Ако имаме дисциплина, ще може да го поддържаме това нещо. Видяхте, че не можем", каза Борисов.  По думите му, ще има и помощ за ресторантите и туризма. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft