Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното си без лекарства

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното си без лекарства
4787
Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното си без лекарства

Почти всеки втори човек има проблеми с кръвното налягане и пие лекарства. Но има един метод, който ви предлагаме да изпробвате, нищо не губите, а ефекта е изумителен.

Може би всеки човек е изправен пред различията в кръвното налягане. Със сигурност знаете и какъв е внезапният скок на натиска от стреса и нервното напрежение. Но това е само част от проблема.

Повечето  хора страдат от високо кръвно налягане - хипертония . Швейцарските учени твърдят, че броят на хората в света, страдащи от високо кръвно налягане , сега е повече от един милиард.

как да се нормализира налягането без хапчета

Такива цифри определено плашат и ви карат да мислите за превенцията на хипертонията. Днес изданието ни ще ви каже как да се нормализира налягането у дома .

 

Как да нормализирате кръвното налягане

В китайската традиционна медицина се смята, че краката, или по точно точките по стъпалата играят важна роля в поддържането на здравето на цялото тяло. Китайците сравняват човек с дърво: торсът е вид ствол, ръцете са клони, а краката са надеждните корени. Едно дърво никога няма да бъде здраво, без силни корени. Така е и с човека

На краката се пресичат шестте основни меридиана на човека: черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците, далака и стомаха. Именно тези меридиани и здравословния поток от енергия в тях осигуряват нормалното функциониране на всички органи в човешкото тяло .

как да се нормализира налягането без хапчета

Точките краката, според експерти на традиционната китайска медицина, могат да накарат от тялото да се премахне отпадъчната енергия. Ако има застой в краката, това се отразява на общото здравословно състояние. Когато отпадъчната енергия престане да напуска тялото, се образува стагнация, която в крайна сметка се увеличава и се повишава.

В резултат на това сърцето по-трудно започва да изпомпва кръв. С течение на времето започват скокове на натиск и стреса на сърдечно-съдовата система води до умора и депресия.

как да се нормализира налягането без хапчета

Поради стагнация се появяват разширени вени , тромбофлебит, болки в гърба и болки в бъбреците, болести при жените на половата система и други неприятни заболявания. Но най-неприятното е постоянен скок на налягането, а впоследствие и главоболие и хипертония. В повечето случаи бета-блокерите се предписват за хипертония, но тези хапчета, които нормализират кръвното налягане , са още по-вредни.

Разбира се, в критични случаи човек не може да се справи без тях, но бета-блокерите влошават енергията на сърцето, като по този начин забавят работата му. Това е само временно решение на кризисна ситуация, но не и лек. Първо, за да се стабилизира налягането, е необходимо да освободите отпадъчната енергия.

как да се нормализира налягането без хапчета

Вече казахме, че на краката има голям брой биологично активни точки. Основната от тях е Yun Quan Point, наричана още пролет. Това е точката, чрез която поемаме енергията на Земята и се освобождаваме от излишъка. За да отстраните грешките в работата си, трябва да работите върху нея всеки ден.

Точката се намира в средата на крака. Ако стиснете с пръстите си силно между голямата и малката хълмиста форма се образува малка депресия, а там е и точката Юн Куан. Въздействието върху нея помага за освобождаване на застоялата енергия, за подобряване на работата на бъбреците, както и за удължаване на живота и забавяне на стареенето.

Най-добре е да работите с пръсти, за да избегнете нараняване. Само 5-10 минути на ден масаж на точка на Yong Quan на двата крака. Това ще помогне да се отървете от застой на енергия и да възстановите кръвообращението. С течение на времето, и налягането ще се върне към нормалното.

Вярно е, че масажът може да не е достатъчен. Не забравяйте да добавите към него ежедневно упражнение. И най-ефективните упражнения в този случай са разтягащите. Те обучават кръвоносните съдове и сърцето, а също спомагат за нормализиране на кръвното налягане и справяне с хипертонията.

как да се нормализира налягането без хапчета

Всяка сутрин и всяка вечер отнемат не повече от 15 минути, за да се направи. Първо направете малко загряване. След това повдигнете ръцете си възможно най-далече и ги издърпайте нагоре. Задръжте тази позиция, поемете дълбоко дъх. След това, докато издишвате бавно, се изтягайте към пода.

Задръжте в тази позиция за няколко секунди, докато кръвта потече в главата.

След това бавно се изправете и си починете. Направете 5-6 повторения. Накланяйте се бавно и леко, за да не разтегнето нещо. Ако имате замаяност, незабавно спрете упражненията. Направете повече на следващия ден. Важно е да не бъдете търпеливи и да правите всичко постепенно.

Също така е полезно да се правят бавни пруженирания. На издишането, наведе се напред, притисна ръцете си върху стомаха и вдишайте. Такива упражнения имат добър ефект върху гръбначния стълб и отпускат кръвоносните съдове. След като правите упражненията, разклатете ръцете и краката си, а след това можете да започнете с масажните точки на краката.

как да се нормализира налягането без хапчета

Всичко това в комбинация помага да се намали налягането, а също и да се избегнат постоянните му скокове. Искате ли да намалите натиска и да постигнете добро здраве? Тогава по-често се накланяйте!

По-рано написахме защо склоновете са толкова добри за здравето и как те влияят на нашето тяло .

 

Какви са вашите начини да намалите натиска? Споделете ни в коментарите, може би, това е вашият съвет,  с който ще помогнете на другите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft