ВЗех мрежичката от портокалите и на шега я направих, то пък се оказа най- практичното нещо в кухнята ми

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
ВЗех мрежичката от портокалите и на шега я направих, то пък се оказа най- практичното нещо в кухнята ми
4596
ВЗех мрежичката от портокалите и на шега я направих, то пък се оказа най- практичното нещо в кухнята ми

Животът на цветните мрежички от картофи , портокали и лук е кратък - те често са предназначени само за едно приложение. Но ако третирате такава мрежа с фантазия, тя може да бъде приспособена като кърпа за миене на съдове .

Можете да попитате: „Защо толкова много се притеснява, ако можете да си купите такива гъби във всеки магазин и те са евтини?“. Факт е, че домашните мрежести гъби се разпепват добре , изплакват се и се изсушават по-бързо. Поради това те натрупват по-малко бактерии, отколкото обикновените кърпи.

 

Как да си направим гъба със собствените си ръце

Подготвили сме за Вас 2 варианта за домашно приготвени гъби. Първият вариант е най-лесният, а вторият е по-елегантен. Можете да направите такова нещо само за 5-10 минути. В допълнение, това е полезна идея за занаяти , които лесно можете да направите с детето си. Опитайте, определено ще успеете и ще ви бъде доста интересно!

 

Гъба за миене на съдове

Ще ви трябват няколко торбички за зеленчуци с различни обеми.

Отрежете ги от едната страна, отстранете съдържанието.

Отрежете скобите и отличителните знаци.

Ако мрежата е малка, препоръчваме ви да вземете няколко наведнъж. Внимателно сгънете 1–2 навътре и ги завържете над центъра с по-малка мрежа.

Нашият лик е готов за употреба. Тя може да бъде леко подобрена 

Можете да направите по-елегантна гъба от голяма и фина мрежа.

 

Ще ви трябва

два вида мрежа - големи и малки. Големи мрежи могат да се вземат от картофи или плодове,а малките от сладки, чесън или стари панделки от тюл.
конец и игла
ножици

За основа на кърпата се използва голяма мрежа (препоръчително е да се измие преди работа). Нарежете квадратно парче с размери 15 х 15 см и го огънете наполовина, за да образуват джоб.

Напълнете джоба с тюл или фина мрежа и зашийте отворения край. След това прекарайте нишката през ръба на мрежата, издърпайте я и я фиксирайте с чифт шефове. Резултатът трябва да бъде „чанта“.

Сега придаваме на гъбата завършен вид. Промушете иглата през центъра на кърпата, оставяйки опашка с дължина 10 см, след това направете същото в обратната посока.

Повторете това няколко пъти, докато се образува дупка в средата на гъбата. В края, затегнете краищата на конеца и отрежете излишъка.

Сега старателно изплакнете гъбата с гореща вода и сапун, за да отстраните миризмата и мръсотията.

Както виждате, нищо сложно. Опитайте обикновена гъба на практика и се уверете, че си струва усилието. На пръв поглед спестяванията са малки, но ръчно изработени ще бъдат оправдани в бъдеще: може да се използва за 2 и 3 месеца.

Ако статията ви е харесала споделете с приятелите ви

Дай твоята оценка:
5 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft