Гинекологът ви знае тези неща за вас и вашия сексуален живот, но няма да ви ги каже

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Гинекологът ви знае тези неща за вас и вашия сексуален живот, но няма да ви ги каже
216096
Гинекологът ви знае тези неща за вас и вашия сексуален живот, но няма да ви ги каже

Ходенето на гинеколог специално за онези плахи дами, представлява не съвсем приятно задължение.

Винаги има съмнение, че лекарят ще открие нещо, което не трябва, но и ще разбере вашите най-интимните тайни, които не сте искали точно да споделяте с другите.

 

Ето какво гинекологът може да прочете от вагината ви, но едва ли ще ви го сподели!

 

Какъв секс правите

Много пациенти не искат да споделят своите сексуални смущения. Неприятно им е да говорят за това, или смятат, че не е толкова важен проблем, за който трябва експертно мнение

Но гинеколозите могат да разпознаят вагиналната сухота, до която се стига поради промени в отделянето на естроген.

Именно тъканите, които обикновено са в тъмно розово и с „нажежаема жичка“, изгеджат бледи, почти бели и без блясък, разкрива гинеколът и авторката на книгата „Love Sex Again“, Лорена Щрайхер.

Също така тези лекари виждат и дали вашият партньор предпочита груб секс, или да използвате някои от секс играчките. Микро нараняванията на влагалището просто го показват.

 

Проблеми със задържане на урината

В течение на прегледа, гинеколозите, които са специалисти в тази област могат да установят дали мускулите са отслабнали до точката, в която може да се стигне до инкотиненция (неволно изпускане на урина)

Това е още един здравен проблем, който много жени заради срам не споделят на лекаря.

 

Дали сами сте се лекували

Когато се появи инфекция, цели 70 процента от жените се опитват сами да излекуват проблема. Въпреки  чеЩрайхер казва, че в много случаи действително става дума за напълно различни видове вагинални инфекции, както бактериална вагиноза , която не реагира на антигливични лекарства.

Затова, за да не си вредите още повече, отидете на преглед и гинекологът на базата на външния вид на вашата вагина ще потвърди, какъв е проблемът и ще ви предпише определена терапия.

 

Имате ли някаква тежка болест

През редовния преглед лекарят ще провери и дали има белези на меланом и потенциални предканцерогени промени на кожата като склерозирали тъкани и атрофичен вулвовагинит, които често не показва никакви симптоми- обяснява докторката.

 

Полово предавани болести

Много от жените се изненадват, когато осъзнават, че гинеколът не може по правилния начин да даде точната диагноза, когато става въпрос полово предавани болести.

Щрайхер обяснява, че те биха могли да дадат мнение на фона на възпаленията и други съмнителни закони, но за да се потвърди точната диагноза за например , хламидия или гонорея , необходим е анализ на кръвта, урината или цитонамазка 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft