Гърция поряза жестоко всички кандидат-туристи с тази нова заповед за карантина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Пътуване и екскурзии
Гърция поряза жестоко всички кандидат-туристи с тази нова заповед за карантина:
1302
Източник: blitz.bg
Гърция поряза жестоко всички кандидат-туристи с тази нова заповед за карантина:

След като всички се зарадвахме на новината, от 1-ви юни пада карантината за част от страните в региона, сред които и Гърция - любимата лятна дестинация на българина, ето че от южната ни съседка долетя неприятна новина , която буквално попари всички кандидат-туристи .

Оказа се, че Гърция изневиделица въвежда  7-дневна карантина от 1 до 15 юни за всички влизащи в страната и без тест за COVID 19. Това гласи новата заповед на гръцкото правителство, изпратена до всички КГПП на страната.

От 00.00 ч.

на 1-ви юни до 9.30 ч. гръцките гранични власти пропускаха свободно само срещу лична карта и без карантина всички влизащи на територията на страната, поради липса на заповед. "Карантината за влизане на територията на Гърция беше до 31 май. Към момента нямаме нова заповед и пропускаме от 00.00 ч. на 1 юни свободно всички пътуващи, само срещу лична карта, без назначаване на карантина", съобщиха от ГКПП Промахона малко по-рано.

Припомняме, че Гърция стартира туристическия си сезон официално от 15 юни, а днес отварят сезонните хотели. Собствениците на имоти и ресторанти по гръцкия бряг също трябва да знаят, че ще бъдат поставени под карантина, ако сега влязат в Гърция. Това изискване обаче противоречи на първоначално обявеният план, според който от 1 юни в Гърция свободно трябваше да пътуват бизнес и медицински лица.

Възможно е, тези правила да претърпят промяна , тъй като решението за падане на карантината при престой в част от страните от региона, сред които и Гърция трябваше да влезе в сила от 1 юни. Затова и България свали карантината от днес за всички влизащи от Гърция.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft