Д-р Папазова: Тези храни съкращават живота ни, а ние ги консумираме ежедневно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Д-р Папазова: Тези храни съкращават живота ни, а ние ги консумираме ежедневно!
18390
Д-р Папазова: Тези храни съкращават живота ни, а ние ги консумираме ежедневно!

Д-р Мария Папазова е един от най-известните наши специалисти в областта на храненето. Тя неведнъж е била гост в различни телевизионни предавария и от тази трибуна ни е давала ценни съвети за здравословен начин на живот.

Освен това красивата дама е голямо име и в световната медицина. Тя е член на Академията на науките на Ню Йорк, а работата й в БАН в областта на изследванията на храните й е донесла световно признание.

д-р мария папазова

Сега д-р Папазова направи интересни разкрития по отношение на едни от най-разпространените храни , които често слагаме на трапезата си с мисълта, че са вкусни и полезни. Оказва се обаче, че те са истински бич за здравето и приемането им крие куп неподозирани рискове.

Мария Папазова е категорична, че враг №1 за здравето ни днес са модифицираните пшеничени храни , ориз, царевица, ръж, ечемик, овес и соя.

модифицирани зърнени храни

Причината за това е, че в сегашния си вид тези зърнени култури нямат нищо общо с онези от миналото, с които хората са привикнали от векове. Модификациите са се превърнали в истински „хищник“ за организмите ни и разрушават полезните фибри с стомашно-чревния тракт. С тях в кръвта ни проникват чужди белтъци, които на практика достигат до повечето ни органи и нанасят големи вреди. Особено уязвими са децата, които бързо получават чревни възпаления, а имунитетът им се разрушава.

Д-р Мария Папазова предупреждава, че пораженията в тялото може да „тлеят“ в продължение на десетки години и да се отключат изведнъж под формата на автоимунни и сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване и други. Експертът препоръчва като добри заместители на компрометираните култури да наблегнем на картофи, нахут, амарант, елда, просо и киноа.

амарант

По думите й от тях дори можем да си приготвим брашно в домашни условия и да избегнем излишните рискове.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft