Ето как Мангъров е лекувал над 50 човека от коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Ето как Мангъров е лекувал над 50 човека от коронавирус
12583
Ето как Мангъров е лекувал над 50 човека от коронавирус

100 лв. струва посещение в кабинета на радетеля за масово заразяване с коронавирус доц.

Атанас Мангъров. Това съобщи самият той в телевизионно интервю пред bTV, пише "Стандарт". Хонорарът му за домашно посещение обаче е двоен – 200 лв.   Мангъров, който се похвали, че досега е лекувал над 50 души от коронавирус, твърди, че отчита хонорарите си.

„Всеки ден ми се налага да ходя да лекувам хора с COVID и ако караме така, към хонорара за прегледа, ще трябва да добавям тези евентуални 300 лв. глоба за неносене на маска“, каза Мангъров. Той втрещи аудиторията и с циничното си изказване за това как трябва да се лекува смъртоносната зараза.

"Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета, супички и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин”, обясни докторът. „Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда.

Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта", продължи с шокиращите си твърдения доцентът. „Би трябвало да тежи на съвестта на хора като д-р Маджаров и на тези от щаба, които не подадоха информацията, както трябва. Те казват, че всеки, който е положителен, трябва да влезе в болница и колкото по-рано влезе в болница, толкова по-големи са шансовете му да остане жив, което не е вярно“. По думите му проблемът е, че ако хората имат леки симптоми и си останат вкъщи, няма кой да ги прегледа, за да получат някаква медицинска помощ. На въпроса ходи ли на домашни посещения, той отвърна:

„Ако ви кажа да - това означава, че ще призная, че съм контактен с този или онзи. Нищо не отговарям“. Но после уточни и за броя на посещенията, и за скандално високата им тарифа. Доц. Мангъров заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете, но ползва маска от време на време.

„Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога“. Според него правилата трябва да се спазват, но за себе си казва, че, когато прецени, че има нужда от маска, носи такава. Доцентът съобщи, че е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19.

„Значителна тях от тях впоследствие са се оказали положителни, след като съм ги прегледал и съм бил в контакт с тях, са се оказвали положителни. След това съм ходил при други хора. Не може да съм бил приносител на вируса. Няма как да стане, ако се действа по този начин – никой няма да бъде прегледан.

Ако вие сте с някакво фибрилно състояние и отидете при личния си лекар, той ще каже - махай се от тук, и отиди си направи тест. Но вие трябва да кажете на личния си лекар“. „Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват“, каза още скандалният доцент. Доцент Мангъров заяви, че се е тествал, след като е бил в студиото на обществената телевизия, но не веднага, а на 7-ия ден.

„Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата“, каза лекарят, който първо искаше масове тествани на българите, после пък го обяви за глупост. Докато е трябвало да е под карантина, той каза, че е преглеждал хора. Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта.

Министър Николова, д-р Москов и доц. Мангъров са били в контакт със заразения с К-19 Георги Любенов „В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран”, каза още Мангъров.  

„В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие“, заяви още доц. Мангъров.  

Дай твоята оценка:
1 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft