Заприказвахме се по телефона със свекърва ми, че пералнята ми мирише неприятно и на другия ден тя се появи с шишнце от аптеката

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Заприказвахме се по телефона със свекърва ми, че пералнята ми мирише неприятно и на другия ден тя се появи с шишнце от аптеката
127435
Заприказвахме се по телефона със свекърва ми, че пералнята ми мирише неприятно и на другия ден тя се появи с шишнце от аптеката

Наскоро говорих по телефона със свекърва ми и неволно й се оплаках, че пералнята ни започва да мирише неприятно. Казах това небрежно, но още на следващия ден свекърва ми се появи. Носеше със себе си чанта от аптека. Този ден се научих как да почиствам пералня отвътре и отвън.

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ВЪТРЕШНОСТТА НА ПЕРАЛНЯТА

Пералнята е нашият верен помощник. Затова трябва да се грижим внимателно. Ако забележите, че е станало по-лошо да се измие или излъчва неприятна миризма, трябва да се вземат спешни мерки. Същото важи и за външния й вид. В крайна сметка, ако оставите всичко да върви по своя път, тогава дори няма да имате време да се огледате, тъй като новата технология ще се превърне в пожълтели боклуци.

Колкото и да е странно, решението на всички тези проблеми се крие в една бутилка от аптеката. Това ми донесе свекърва ми онзи ден. Няма да измъчвам и веднага ще кажа, че това беше обикновен водороден прекис. Свекърва ми грабна два буркана, за да изчисти пералнята отвътре и отвън.

Започнете отвътре. За да направите това, изсипете бутилка пероксид в отделението на климатика и включете режима на изплакване. Пероксидът ще дезинфекцира машината и ще помогне за премахване на неприятната миризма. След това не забравяйте да оставите вратата на машината отворена, за да изсъхне.

Чистота отвън

Вътрешната обработка не е всичко. Трябва да се погрижите и за почистването на корпуса на пералнята. Първо трябва да избършете праха с мека кърпа, внимателно преминавайки през всички пукнатини. След това навлажнете памучен тампон с водороден прекис. Избършете го по цялото тяло, като обърнете специално внимание на жълтите петна. Веднага ще видите невероятен ефект! Пералнята ще се върне към предишната си белота.

Също така не забравяйте за уплътнението на вратата на пералнята. Там често се образува мухъл, който причинява неприятна миризма. Това уплътнение може да се почиства и с памучен тампон. Пероксидът ще помогне за дезинфекцирането му и ще предотврати появата на мухъл.

Сега знаете как да почистите пералнята отвътре и отвън. Както можете да видите, няма нужда да откривате топлата вода. Едно просто домашно лекарство ще бъде достатъчно. Правете това почистване веднъж месечно, това ще бъде достатъчно. Също така си струва да запомните, че всякакви проблеми са по-лесни за предотвратяване, отколкото да се справите с тях по-късно. Често всичко се случва поради неправилна употреба на перилни препарати.

Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да се грижите за вашия домашен помощник и да направите процеса на пране по-приятен!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft