Какво се случва, когато спим без дрехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Какво се случва, когато спим без дрехи
4702
Какво се случва, когато спим без дрехи

Сънят е съществена част от живота на всеки от нас. Когато се наспиваме добре, организмът ни е по-способен и се чувстваме по-добре. Мозъкът ни работи по-бързо, а се отразява прекрасно и на външния ни вид.

Освен че трябва да си набавим поне 7 часа сън на нощ, се оказва, че трябва да спим без пижама. Ако спим без дрехи, от една страна тялото ни се проветрява и кожата може да диша. Второто предимство е, че така се предпазваме от бактерии. Третият плюс е, че сънят е по-качествен. Това се дължи на факта, че когато смее с пижама, телесната ни температура не е в покой, а се повишава.

Когато спим без дрехи мастните ни жлези са по-ефективни, а това се отразява пряко на кожата ни и я подхранва. Когато спим голи също така помагаме на обмена на вещества в организма. Това се дължи на факта, че намаляваме нивата на кортизол.

Освен това, когато спим голи, се подобрява метаболизма, а това спомага и за стопяването на мазнини. Така че се оказва, че можем да си помогнем в борбата с килограмите и докато спим. Друго предимство на спането без дрехи е, че няма материи, които да задушават кожата и лестици, които да ни стягат. Така тялото ни си почива най-ефективно и е отпочинало на следващата сутрин.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft