Какво стана с тялото ми след като спрях да пия алкохол за 2 седмици

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Какво стана с тялото ми след като спрях да пия алкохол за 2 седмици
2576
Какво стана с тялото ми след като спрях да пия алкохол  за 2 седмици

Алкохолът е много коварна напитка: дори малка част от него не се отразява особено добре на тялото, докато твърде много алкохол може да причини сериозни проблеми.

Преди време в интернет беше популярна шега, която звучи така: „ Алкохолът се елиминира напълно от тялото за 21 дни. Отначало се засмях като всички останали. Но после се убедих сама ...

вреди от алкохола

Не, никога не съм злоупотребявала с алкохол, дори не съм харесвала вкуса му. Това е просто нашият път към релак и забавление; в обществото е така прието.

. И почти няма празник  без алкохол .

вреди от алкохола

И когато дойде рожден ден е денят, в който всички ще седят на масат, ще ядат много мазнини, солени и сладки неща, ще пият, ще хапнат и желаят добро здраве с тостовете .

Но какво ще стане с тялото ви, ако спрете да пиете алкохол? Е, поне 21 дни, заради експеримента. А по-добре да пробвате цял един месец.

И такъв експеримент наистина се провежда и днес ви каним да откриете малък списък с какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да пиете алкохол . Може би този списък ще ви помогне да преосмислите мнението си по този въпрос.

 

Тяло след като се откаже от алкохола

Има мнение, че след консумация на алкохол веднага искате да заспите. Да, има някаква истина в това, въпреки това, такава почивка не помага да се възстанови напълно силата, защото мозъкът е буден под влиянието на опияняващата отвара.

Както обясниха лекарите, махмурлукът е едно от първите последствия върху тялото. След като се откажете от алкохола, няма да прекарате първата половина на деня, като разтривате слепоочията си и се опитвате да се съсредоточите, а много енергия може да се появи като бонус. което ще е от ключово значение.

И ако преди сте страдали от безсъние, след 7 дни от спиране на алкохола определено ще спите като бебе

След 14 дни ще забележите промени в тялото ви. Ако по-рано сте страдали от наднормено тегло, то след две седмици можете да наблюдавате промените - приблизително минус 1,5 кг на седмица, разбира се, ако не замените „алкохолните“ калории с друга калорична храна или напитка.

Това отчасти се дължи на подобрения метаболизъм. Също така в хода на експеримента се оказа, че момичетата, които са пиели алкохол преди хранене, в крайна сметка са погълнали повече храна, отколкото жените, които са пили здравословни напитки.

В същото време алкохолната интоксикация засяга не само вкусовите рецептори, но и увеличава апетита за различни вкусове (по-специално за миризмата на храна).

Ако по-рано сте имали смешни и понякога доста досадни грешки, то след 3-4 седмици кръвното налягане и мозъчната ви активност ще бъдат възстановени и мозъкът ви ще започне да работи по-добре.

В рамките на няколко дни след пълното премахване на алкохола ще забележите как кожата на лицето ще стане по-хидратирана, ще придобие естествен тон.

В действителност няма нищо изненадващо в такива метаморфози, тъй като алкохолът допринася за дехидратация (кожата на лицето страда от бръчки), а след това няма да има такива дефекти.

Така че, ако по-рано сте били недоволни от външния си вид, след 30 дни прекъсване на употребата на алкохолни напитки ще видите, че състоянието на кожата и косата ви ще се подобрят и ще започнете да изглеждате още по-привлекателни.

След един месец ще забележите, че понякога кихането в обществения транспорт по време на грипния период не ви засяга твърде много. В крайна сметка, алкохолът отслабва имунната система , което прави човека по-податлив на инфекция.

Не може да се каже, че трезвият живот ще ви осигури свръхмощна имунна система, но ще ви върне към основното състояние на здравето, т.е. на нивото, което сте имали преди да започнете да пиете.

И накрая, искам да добавя, че научните данни, получени в Националния онкологичен институт на САЩ, показват, че прекомерната консумация на алкохол е първата стъпка към развитието на ракови тумори, засягащи различни органи.

В същото време рискът от заболяване зависи пряко от количеството напитки с алкохол.

 

Какво мислите за тези последствия от отказа да пиете? Достатъчни ли са те да ви стимулират да си направите такъв експеримент и да се откажете от алкохола за един месец?

Отказът или частичният отказ да се пие алкохол е правилното решение, дори ако от време на време пиете по чаша червено вино. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft