Как да погребем починалия, за да не остане неспокойна душата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Как да погребем починалия, за да не остане неспокойна душата
15987
Как да погребем починалия, за да не остане неспокойна душата

Как да погребем починалия, за да не остане неспокойна душата

Човек претърпява много сложна система за преход на душевната енергия от материалния свят към духовния. След смъртта душата на човек  ще бъде изправена пред много изпитания, преди да получи нов живот.

За съжаление, много от нас трябва да погребат някой от своите роднини и приятели и това ще бъде ужасно, болезнено и трудно. Но в този момент трябва да сме максимално спокойни и последователни, защото само живите могат да насочат починалия и да му помогнат да премине всички изпитания.

Случи се така, че векове наред сме били мамени - както владеещите с историци и археолози, така и водачите на определени религии. Трябва да кажем веднага, че поръчаните бележки „за мир“, погребални услуги, молитви и т.н. няма да помогнат на починалия. Това е като да поставите каска върху простреляна глава - няма вреда и полза, но времето тече. Мнозина разумно ще попитат автора: „Откъде знаеш? Все още никой не се е върнал от отвъдния свят, за да каже нещо. “

За този автор разказа един познат екстрасенс. Той имаше неспокоен роднина, който между другото не беше особено грешен по стандартите на християнството. Но след известно време след трагичната му смърт той започна да идва при този екстрасенс в тялото на получовек и да създава всевъзможни мръсни трикове, носещи много сериозна опасност. С това той се опита да привлече вниманието. Освен това той предаде на на екстрасенса пророческите сънища, които се сбъднаха само за няколко дни.

Тоест, докато не бъде извършен специален обред, душата на починалия не може да се помогне, тя ще бъде измъчена. Но ако нямате дарбата на медиум и не се занимавате с гробища толкова често, колкото вещиците, след 49 дни ще бъде много трудно сами да промените нещо. Моля, обърнете внимание: не 40 дни, както е обичайно в християнската традиция, а именно 49. Това състояние между смъртта и прераждането на душата се нарича „бардо“.

Много е важно и правилното провеждане на самото погребение. Много може да зависи от това. Разбира се, ако загубите любим човек, е трудно да контролирате себе си, но трябва да направите това, ако искате да помогнете на душата му. Може би това ще е най-важното нещо, което ще правите в живота си.

Погребването в земята не е най-добрият вариант за погребение, тъй като древните славяни са го считали за срам. Преди това в земята са погребвани само отстъпници, страхливци и предатели, но достойните са изгаряни с почести. Разбира се, днес погребването на мъртви е вековна традиция. Но нашите предци не са били глупаци и знаели, че душата е наблизо, а шокът от смъртта е не по-малък от този на роднините, които търпят загуба.

Душата е близка до роднини и приятели от 3 до 12 дни и наблюдава нейното погребение, което го води в още по-голям ужас. За нея е трудно да се раздели с тялото, което усложнява прехода.

Сериозна грешка е бързо погребение в деня или ден след смъртта. Душата все още не е готова да си тръгне и трябва да осъзнае своя преход, както и да се сбогува с близки хора.

Друга голяма грешка е да оставите ковчега без надзор. Никога не оставяйте починалия сам, защото това е изпълнено с проблеми както за вас, така и за починалия, защото той може да не иска да напусне и ще бъде прикрепен към къщата и мястото на смъртта.

Обърнете специално внимание на измиването на починалия. Не се опитвайте да направите това сами, тъй като традицията го забранява по отношение на кръвни роднини. Що се отнася до водата, която е била използвана, тогава само няколко капки от нея под краката или в храната ви могат да изпратят половината семейство на другия свят. Гледайте и тогава къде се излива тази вода. Никога в тоалетната, мивката или ваната. Течността трябва да се излива възможно най-далеч от къщата и хората. 

Ако починалият е бил обвързан с брак, тогава пръстенът трябва да бъде премахнат, в противен случай той ще дръпне своята сродна душа заедно. Не се препоръчва на бременни и малки деца сами да присъстват на погребението.

Що се отнася до погребението в църквата, това е измислица. Това със сигурност не помага на душата да намери сили да премине всички тестове. Като изповедта на умиращ човек. Има специален обред, който се провежда чрез самата Смърт. Тя е тази, която взема душата за трансформация. Смъртта е не само същността, която наказва, но и тази, която помага. С помощта на магията и съответните обреди можете да удължите живота си. Освен това подобни ритуали наистина действат.

Хората с психични способности ще потвърдят, че всеки гроб и гробище като цяло може да има различна енергия. Случва се самите мъртви да измъчват други мъртви. Ето защо, ако имате сериозно болни или възрастни роднини, тогава помислете предварително за факта, че от другата страна на нашия свят има друг свят. Не можете да платите с пари за отиване до място, където мъките на душата могат да продължат завинаги.

Скръбта за мъртвия е възможна само когато сте изпълнили задължение към него, тоест само след 49 дни. Времето в другия свят тече по съвсем различен начин, така че тези четиридесет и девет дни могат да бъдат за починалия както години, така и десетилетия. Не плачете с дни и безпокойте починалия с дума, само го влошавате.

Не е необходимо да се подготвяме за смъртта в последния момент, защото не се раждаме веднъж, но докато не изпълним всичките си задачи. Ако душата ни е отново в човешкото тяло, това означава само, че не сме научили всички уроци. На Изток, където се появи идеята за прераждането, прераждането се счита за най-голямото проклятие. Това са само глупаци в Русия и на Запад се радват на самата мисъл, че ще се родят отново.

По един или друг начин трябва да се постараем много в този живот, така че следващия път, когато се родим в нормално семейство, да се родим здрави, за да може и близките ни да имат щастливо прераждане. Много зависи от действията на човек: как той мисли, как живее, как се отнася към семейството си, доколко е готов да помогне на нуждаещите се и т.н. Не бива да се забравя, че веднага след смъртта всяка душа все още се нуждае от помощта на живите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft