Как да се преборим с килограмите натрупани по време на карантината

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да се преборим с килограмите натрупани по време на карантината
4656
Как да се преборим с килограмите натрупани по време на карантината

„Не, че много хора сме излезли по улиците, просто сме по-дебели и се бутаме“ – това сподели в свой пост моя близка приятелка.

              

Дългото стоене вкъщи взриви у мен изключително силни кулинарни заложби и изкриви коренно облика ми в огледалото. Огледалото винаги е било мой добър приятел, но сега не знам защо се държи толкова необичайно.

Някак показва нещата в изобилие, а на мен точно такова изобилие изобщо не ми се нрави. Вместо тънката ми талия, ми показва онзи бананов кейк с карамелен сос, за който вкъщи настъпи истинска война, и вместо слабите ми дълги бедра, ми показва няколко въздушни бухтички и онази мусака - и нея ми показва – лениво разплула се по лицето ми. Или огледалото се е повредило, или е решило, че и то ще е в карантина и ще го кара по-лежерно, без да си дава сметка за последствията.

И ако продължава така с този темп на крайна липса на обективност, ще реша, че изобщо не ми е изгодно да го държа на работа. Ще го съкратя – да отива на борсата и да видим как ще се оправи. Ще си взема ново огледало, което да показва нещата с истинското им лице и без това сега има толкова гладни за работа огледала на пазара. Все ще намеря своето.

              

 Карантината категорично наложи вето на движението и обнародва законното качване на килограми. И този съвсем естествен и оправдан в същината си въпрос, като че ли стана тема, изместваща по тежест дори самия вирус. И всяка втора приятелка, уютно заседнала между хладилника и дивана, споделя същите терзания. А една близка дори сподели, че е изхвърлила кантара, за да не вижда променливата величина. Не че дрехите не издават тази тайна, но пък от друга страна – пижамата и удобният мек клин, с които седим вкъщи, могат дълго да заблуждават за истината.

              

Разбира се всичко това е съвсем нормално и има своето логично обяснение:

                

- Движението. Мислим си, че вкъщи можем да продължим да се движим, а истината е, че всъщност, това се оказва изключително трудно. И в крайна сметка движението май е в един определен периметър и се върти около масата и дивана. Това се оказва крайно недостатъчно. Недостатъчното движение води до недобро кръвообращение, до нарушено храносмилане, които забавят метаболизма и постепенно започва трупането на килограми. Това може да бъде избегнато. За подобряване на храносмилането можете да се обърнете към продукта Ензи-Мил (Enzy-Mill), съдържащ храносмилателни ензими за лекота и стомашен комфорт.

                

- Рутината. Самата рутина, която съществува в нормалния ни живот, поставя телата ни в режим на готовност да се справят с различните предизвикателства на деня. Колкото и да не ни се вярва, ежедневното ставане в определено време, справянето със задачите, всъщност поддържат тялото ни здраво и ни поддържат бодри и свежи.

 

Дори ежедневното оправяне на леглото  ни дава добър старт, който ни дава стимул за поемане на следваща задача, което в крайна сметка носи удовлетвореност. Когато ежедневната рутина липсва, липсва и ентусиазмът и хъсът за движение. Това води до унилост и отпадналост, спад на имунната система, акумулиране на повече токсини и качване на килограми. Това лесно може да бъде коригирано. За качествена детоксикация на целия организъм можете да се доверите на ДетоксиФайв (Detoxifive) - натурален детоксикатор, който обхваща всички органи и системи, въвлечени в детоксикиращите процеси в организма.

 

               

 - Стресът. Липсата на ежедневна заетост ни кара да се чувстваме ненужни и непотребни. Освен това несигурността в бъдещето и страхът от неизвестното ни поставя в ситуация на силна емоционална и психологическа обремененост. И колкото и да сме стабилни психически, инстинктите ни за оцеляване и за съхраняване на децата и близките ни, е по-силен от разума, особено когато липсват обективни факти за спокойствие.

Така хронифициралите паника и стрес нарушават нормалната дейност на надбъбречната жлеза, карайки я да синтезира прекомерно количество кортизол, който води отново до спад в имунната система и възпалителни процеси.  Това също нарушава метаболизма в тялото и ни кара да трупаме килограми.

 

Освен това по време на изолация и карантина е напълно нормално да се приема по-голямо количество храна. Когато човек е поставен в ситуация на лишение (лишение от свобода, движение и т.н.), той търси да компенсира. Много често компенсацията се явява във вид на повишен прием на храна. Нещо повече – колкото по-стресирани сме, толкова повече храна приемаме. Храната се явява наш отдушник и лакмус за реалното ни състояние. Всичко това може да бъде преодоляно.

Можете изцяло да се доверите на Бланд (Bland) за състояния на стрес и тревога. Бланд съдържа висококачествени екстракти от Ашваганда, Лавандула и Маточина, които повлияват състония на тревожност и безпокойство, като подпомагат дейността на надбъбречната жлеза, нервната и сърдечно-съдовата система.

Ако повярваме на природата и на мощните й сили, можем с лекота да излезем от тези тежки дни. Тогава и огледалото, и самите ние ще бъдем приятели на самите себе си.

 

Бояна Николова- консултант на Ботаник

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft