Лоши новини от брифинга: мъж издъхна в Пирогов, нов скок в броя на заразените

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лоши новини от брифинга: мъж издъхна в Пирогов, нов скок в броя на заразените
102199
Лоши новини от брифинга: мъж издъхна в Пирогов, нов скок в броя на заразените

Тече редовният брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса . На него проф.

Венцислав Мутафчийски съобщи последните данни за ситуацията с COVID-19 у нас. Припомняме, че до вчера носителите на COVID-19 у нас бяха 293-ма.

313 са вече случаите на заразени с коронавирус, 37 за денонощието. Това съобщи проф Мутафчийски . Преди малко е пристигнала информация за още един починал - пациент от "Пирогов". С него смъртните случаи стават 4.

86-годишен е най-възрастният заразен, най-малкият - 3-годишен.

За София вече са 200 заразените, Сред заразените има 13 лекари и двама полицаи.

4 са от болница "Света Анна", една жена от Пета градска болница, мъж от "Сити клиник Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР, 4 амбулаторни, Варна - 1, Пловдив - двама - мъж и жена, тя е персонал в неврохирургията, Бургас - 4- членно семейство е заразено, бащата се е върнал от Франция. В Кърджали има два случая - мъж и жена.

На въпрос какво е състоянието на децата, най-малките пациенти, заразени с коронавирус, ген. Мутафчийски заяви, че то е добро. На въпрос дали и у нас ще се прилага експериментално лечение с плазма от оздравели пациенти, които имат антитела, той поясни, че има държавна клиника, която разработва подобно лечение.

Най-тревожно е състоянието на 84-годишна пациентка в София, която е пред интубация. Клиничната картина при нея се развива изключително бързо и изключително тежко, отбеляза проф. Мутафчийски.

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията. 

На въпрос дали има достатъчно подготвен персонал за обслужване на интубиращите апарати, той заяви: "Всяка една болница ще отдели обособени отделения за гледане на коронавирус инфектирани, както и реанимационни легла. Една много голяма част от усвоения бюджет от Здравната каса е за т.нар. интензивни процедури. Ние призоваваме да се отдели от капацитета на болниците за реанимационни легла. 

Освен това става въпрос и за брой персонал, който се занимава с всичко това. Онзи ден ние докладвахме - 7400 легла са в България подготвени от всички болници, от които 1470 са реанимационни легла - осигурени със заявен персонал". Той отчете, че вече има разширяване на болниците със заразени и това доказва, че правилно щабът още преди дни е поискал всички да започнат подготовка, тъй като сега вече е видно, че те стават все повече.  

Както е известно, общо 9 пациенти, заразени с COVID-19, вече са напълно оздравели и изписани. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft