Месото се задушава в киселото мляко и става меко като масло! Фантастичен и засищащ обяд:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Месото се задушава в киселото мляко и става меко като масло! Фантастичен и засищащ обяд:
Месото се задушава в киселото мляко и става меко като масло! Фантастичен и засищащ обяд:
45604
Месото се задушава в киселото мляко и става меко като масло! Фантастичен и засищащ обяд:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато имате нужда от рецепта за бърз и обилен обяд, винаги можете да разчитате на тази. Съдържа месо, така че със сигурност ще ви засити. Обядът е много вкусен, а месото се задушава с комбинация от най-вкусните зеленчуци, в кисело мляко, което го омекотява допълнително. Ето какво ви трябва, за да си приготвите най-вкусното Пилешко в кисело мляко :

Пилешко в кисело мляко

Продукти: 

500 г бяло пилешко месо

1 кг картофи

3 супени лъжици олио

1-2 глави лук

4-5 скилидки чесън

една чаена лъжичка сол

черен пипер на прах на вкус

суха подправка (вегета) на вкус

половин чаена лъжичка риган

500 мл кисело мляко

3 яйца

3 супени лъжици брашно

1 червена чушка

1 домат

Приготвяне: 

Пилешкото месо се измива под струя студена вода, след което се избърсва и се нарязва на кубчета. Измийте и почистете и зеленчуците. Обелете картофите и лука. Нарежете картофите на тънки листове, колкото можете по-тънки.

зеленчуци за ястие

Загрейте малко олио в дълбока тенджера, след което добавете към него ситно нарязания лук. Общо за ястието бяха необходими две средно големи глави лук и 4-5 скилидки чесън, които също се нарязват на ситно и се запържват заедно с лука.

обелени картофи

Лукът се задушава за няколко минути, след което се добавя нарязаното пилешко месо и продължава да се задушава на умерена температура, като се разбърква от време на време. Подправете с малко сол и черен пипер на прах. След няколко минути пържене се добавя суха подправка за пиле и ситно нарязан червен пипер.

пиле пържено

Продължете да пържите месото още малко, след което добавете ситно нарязания лук. Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Затова е добре още в началото да започнете да готвите ястието в по-дълбок съд, за да се разбърква по-лесно при добавяне на картофите.

пилешко ястие

Овкусява се с лъжичка суха подправка (вегета) на вкус, половин лъжичка риган и ястието се оставя да къкри още пет минути. След това прехвърлете цялото съдържание на тенджерата в огнеупорен съд, тава или гювеч. Отгоре наредете резенчета домат, които предварително сте нарязали.

пилешко гювеч

Приготвяне на заливката от кисело мляко: яйцата се разбиват с тел в дълбока купа, след което се добавят три супени лъжици брашно и половин литър кисело мляко. Разбийте добре с бъркалка, за да смесите съставките, така че да няма бучки. Посолете и поръсете с черен пипер сместа на вкус.

пиле на фурна

Изсипете тази смес равномерно върху ястието и разклатете, за да се разпредели. Включете фурната да загрее на 220 градуса, така приготвеното ястие трябва да се пече около половин час. Но преди да сложите в загрятата фурна, съдът се покрива с алуминиево фолио.

гювеч със заливка

пиле с кисело мляко

След 20 минути махнете фолиото от съда и го оставете да се пече още 10 минути, за да се запече и да хване хубава коричка. 

Пиле със зеленчуци в кисело мляко

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft