Модните правила, които вече не е нужно да се спазват

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Дизайнери
Модните правила, които вече не е нужно да се спазват
3149
Модните правила, които вече не е нужно да се спазват

 

 

 

Модните тенденции се сменят, а с тях също и модните правила. Съмнявам се, че някой съумява винаги да спазва абсолютно точно всички правила на модата.

Съществуват, обаче няколко, които са основни и са били меродавни за по-дълъг период от време, независимо от модните тенденции. Ние самите сме израснали с тях и ги смятаме за нещо нормално, но просто не е нужно вече да ги спазваме. Нека видим кои са:

 

1. Не смесвайте кафяво и черно

Винаги съм смятала, че черното е неутрален цвят и се съчетава добре с всички цветове, включително с кафявото. За щастие, майка ми напомняше, че не всички цветове си пасват като се съчетават един с друг и едно от тези съчетания беше комбинацията между кафявото и черното. Аз винаги съм нарушавала това правило и се радвам, че сега мога да ги комбинирам. Не е нужно и вие да се съобразявате с това правило, но и никой не може да ви наложи да носите тази комбинация, ако не ви харесва. Моят съвет е въобще да не се притеснявате да комбинирате кафявото с черно.

2. Не смесвайте злато и сребро

Бижутерите не виждат проблем в смесването на тези два материала, така че не виждам защо и вие да не пробвате тази комбинация в облеклото си . Точно сега това е на мода, уверявам ви. Не е нужно да избягвате тази комбинация точно сега, защото е много популярна.

3. Съчетавайте обувките и чантата си

Аз все още спазвам това правило, когато се обличам за официален случай, а иначе в ежедневието не се обличам никога с един цвят дрехи. Ако дрехите и обувките ви са черни, сложете като акцент някаква цветна чанта, която да хваща окото. Може да носите едновременно три различни цвята и това да не е грозно. И не виждам причина защо да не носите черна рокля, златисти обувки и сребърна чанта, или розови обувки с токове и жълта чанта. Колкото по-семпло е облеклото ви, толкова повече възможности за комбинации имате. Различните нюанси на кафявото се съчетават добре с оранжевото,жълтото и маслинено зеленото, така че ако нямате подходяща кафява чанта, то ползвайте някоя друга възможност.

4. Синьото и зеленото не могат да се съчетават

Ако говорим за тъмно синьото, което е съвсем близко до черното,него можем да го съчетаваме с много цветове, дори със зеленото. По-трудно е да се направи подходящо съчетаване на светло синьото с други цветове, но не е невъзможно да се съчетае със светло зелено.

5. Чорапогащи и сандали не си отиват

Това правило мисля, че се отнася само и единствено до изчистените чорапогащи и чорапи, които се без щампи и шарки. Иначе фигуралните и цветните чорапи, добре съчетани по стил със сандали с висок ток са много секси съчетание и не виждам причина да не се носят по този начин.

6. Опаковайте летните си дрехи

Не е нужно да прибирате летните си дрехи през студените месеци, защото е напълно възможно да ги комбинирате с някоя жилетка,или друга топла дреха и да ги носите през зимата. Проверете кои от летните дрехи може да носите в съчетание с други през зимата и не ги прибирайте.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft