Момиченце постоянно накланяше глава наляво и майка му реши да го заведе на лекар-Истината беше ужасяваща

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Детско Здраве
Момиченце постоянно накланяше глава наляво и майка му реши да го заведе на лекар-Истината беше ужасяваща
13407
Момиченце постоянно накланяше глава наляво и майка му реши да го заведе на лекар-Истината беше ужасяваща

Майката на близнаци, Зоуи Арчър от Мърсисайд, Англия разбрала, че нещо става с дъщеричката ѝ, когато забелязала, че детето поклаща все наляво главичката си.

Жената се изплашила и веднага тръгнала към болницата, където чула ужасната диагноза: рак на мозъка. 

Отначало майката на малката Алиша Райли си мислела, че дъщеричката ѝ накланя главата си вляво, защото малко я наболява шията. По думите на жената, детенцето не плачело и не застивало дълго време в това положение.

Но след това момиченцето започнало да повръща и Зоуи веднага я отвела в болницата, пише Mirror.

"Знаех си, че тя нещо не е наред. Сякаш отново е на 2 месеца. Наложи се да я обградя отвсякъде с възглавници. Тя имаше световъртеж, очите ѝ се изцъкляха и постоянно повръщаше", казва Зоуи Арчър

Първоначално изследванията не дали никакви резултати, но състоянието на детенцето продължавало да се влошава. Страшната истина лъснала, след като направили на момиченцето компютърна томография. Лекарите открили в главата на Алиша тумор на мозъка голям колкото топка за голф. Туморът бил в тази част на мозъка, която отговаря за дишането, координацията и говора. 

"Когато те казаха, че това е тумор, сърцето ми спря. Просто погледнах към Алиша и се разплаках", споделя Зоуи Арчър

Лекарите изтеглили течността от мозъка, след това провели 9-часова операция за отстраняването на тумора. Независимо от това, че операцията протекла успешно, сканиране показало, че детенцето всъщност е поразено от епендимом - рядък вид рак, който се връща отново. На родителите били предложени редица варианти за лечение, включително химио- и лъчетерапия. Но те били твърде рисковани предвид възрастта на детето. 

"Лекарите ми разказваха за риска от операция и за това , че мъничкото ми детенце може да умре. Опитвах се да ги слушам, но не можех", спомня си Зоуи Арчър

Оставал още един вариант - протонна терапия във Флорида. Семейството събрало пари от благотворителна акция и заминало за САЩ. След 30 сеанса родителите получили просто фантастична новина: ракът е отстъпил. 

Сега Алиша преминава през рехабилитация и се нуждае от специално поддържащо оборудване. По думите на лекарите, момиченцето изостава в развитието си с 1 година, но ще навакса. Сега детенцето отново се учи да пълзи и да си играе с братчето си и заедно да посрещнат втория си рожден ден. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft