Никога повече гумени краставички: Поколения преди нас са приготвяли туршии по този начин и те...
18 Септември 2025
569
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Туршиите са незаменима част от всяка зимна кухня, но често се случва след няколко седмици в буркан да загубят хрупкавостта си и да станат меки и лепкави. За да се предотврати тази неприятна изненада, има стар, доказан трик, който домакините успешно използват от поколения.
Тайната на перфектно хрупкавите краставици се крие в едно просто допълнение.
Поставете лозов, черешов или дъбов лист във всеки буркан с краставици. Тези листа са богати на танини, естествени съставки, които запазват твърдостта на зеленчука и предотвратяват омекването му. Благодарение на тях, вашите краставици ще останат твърди и свежи в продължение на месеци, сякаш току-що са били откъснати.
Как да приложим трика?
- Измийте краставиците и пригответе чисти буркани.
- На дъното на всеки буркан поставете по едно лозово или черешово листо.
- Подредете краставиците внимателно, като от време на време вмъквате по още един лист между тях.
- Залейте всичко с приготвената саламура и затворете плътно капаците.
- Оставете ги да починат, а след това се наслаждавайте на хрупкави и вкусни краставици през цялата зима, съобщава Informer .
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари