Никога преди не бях пекла пандишпан... Направо взех акъла на домашните с тази рецепта!...
        
        
        
                    26 Юли 2016
                
                1557851
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Кой не обича да си хапва парче сладка торта? Мек, въздушен блат в комбинация с нежен крем и плодове... Ммм...
За много домакини перфектният пандишпанов блат изглежда непосилна задача, но днес сме ви приготвили изненада - няколко простички трика и ще получите най-прекрасното нещо, което сте опитвали! 
(14).jpg)
Тайните на печенето на пандишпанов блат:
- Спазвайте правилното съотношението на съставките . Това е най-успешното: 6 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно, щипка сода бикарбонат или 0,5 ч.
 
 л. бакпулвер.
	Преди да разбиете яйцата, ги пъхнете във фризера за 10-15 минути - трябва да бъдат добре охладени. 
	Разбийте яйцата в голяма купа с миксер на висока скорост. Бъркалките трябва да "се разхождат" по повърхността, а само от време на време да се спускат към дъното на съда. 
	След като обемът на яйцата се увеличи 4-5 пъти, започнете да добавяте захарта на малки порции. 
	Изключете миксера и поръсете в яйчената смес пресятото брашно, след което разбъркайте сместа внимателно с лъжица. Добавете содата или бакпулвера. Някои готвачи препоръчват содата за хляб да се угаси в оцет или лимонена киселина, като те се добавят към тестото поотделно (без да се смесват предварително в лъжица). 
	Покрийте тавичката с хартия за печене и я поръсете с брашно, след което излейте вътре тестото. Пъхнете в предварително загрята фурна и печете при температура не повече от 180 градуса. Ако забележите, че краищата на блата покафенеят, а средата е още течна, постепенно намалете силата на фурната. Изпича се за около 45 минути - времето зависи от диаметъра на формата. 
	През време на печенето вратата на фурната е по-добре да не се отваря: обемът може да спадне. Ако е крайно необходимо, само леко открехнете вратичката. 
	Оставете готовия пандишпан да се охлади директно във формата, след което го извадете.
	(7).jpg)
От готовия блат може да направите истински шедьовър - добавете ядки, а след това слепете слоевете с крем или фондан. Използвайте въображението си! 
                (7).jpg)
От готовия блат може да направите истински шедьовър - добавете ядки, а след това слепете слоевете с крем или фондан. Използвайте въображението си!
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







