Откриха трупа на Марин

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Откриха трупа на Марин
9027
Откриха трупа на Марин

Тялото на 25- годишния Марин Георгиев, който цяло лято бе издирван в района на бургаска област, бе открит на метри от болницата, в която се лекувал. Младият мъж е лежал в психиатричната клиника в Раднево преди да изчезне.

Родителите му имат собствена версия за изчезването на сина им.

„На 4 октомври в 3 следобед са се обадили на моя съпруг, че е открито тяло на млад мъж в района на болницата. Много близо до главната алея. Той постъпи в лечебното заведение на 14 май. 4 месеца трябваше да остане”, сподели пред NOVA Мария Георгиева, майка на Марин.

Баща му Николай Георгиев допълни, че на 23 юли младият мъж е избягал. Научил новината от старшата сестра на болницата. „Многократно сме ги предупреждавали, че Марин бяга. Доктори, сестри, всички са запознати, че той бяга. Ако беше избягал той щеше да си дойде в Ямбол”, каза още Георгиев.

„Подозренията ми са, че е имал убийство в Раднево. Нещо лошо се е случило. Той не е бягал от болницата. Той е захвърлен там”, каза още майката на Марин и допълни, че той е щял да намери начин да се върне вкъщи.

По думите й част от дясната ръка на сина й липсва. Според разследващите тя е изядена от животни. Според нея Марин е бил физически здрав.

„На 23 юли в РУ – Раднево е получен сигнал от Държавната психиатрична болница за избягал гражданин, настанен за принудително лечение. Извършен е обход в посока мястото на оттеглянето му. Не е намерен на територията на болницата. Направен е обход в гориста местност и шахти. На 29 юли мъжът е обявен за общодържавно издирване. Той е намерен на 4 октомври в гориста местност край болницата. Открит е от служител на лечебното заведение”, заяви старши Комисар Стоян Стоянов от ОД на МВР - Стара Загора.

„При назначената съдебно-медицинската експертиза се установява, че външно трупът е мумифицирал.  Външно при огледа на тялото и последващата аутопсия не се установява да има разрези по него. Липсва едната ръка, която вероятно е отнесена от безстопанствени животни. Нямаме никакви доказателства по трупа да са извършвани някакви интервенции. Костите са здрави, черепът е здрав. Нямаме данни за настъпила насилствена смърт. Zа самото проведено лечение са разпитани свидетели по делото, но доколкото съм запознат, експериментално лечение с това лице не е провеждано”, каза пред NOVA Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Междувременно от Районна прокуратура - Раднево съобщиха, че е образувано досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 25-годишния Марин Георгиев.

„Категорично не се касае за търговия с органи”, заяви районният  прокурор на Раднево Даниела Славкова.

Въпреки отговора на разследващите за липса на насилствена смърт, у родителите на Марин остават съмненията. Разследването по случая продължава.

Репортери: Цеца Алексова, Георги Манев

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft