Пилешки бутчета по немски - направо е вундербар! Върви чудесно със студена бира:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки бутчета по немски - направо е вундербар! Върви чудесно със студена бира:
Пилешки бутчета по немски - направо е вундербар! Върви чудесно със студена бира:
68367
Пилешки бутчета по немски - направо е вундербар! Върви чудесно със студена бира:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Месото е на почит в немскоговорящите страни, а там наистина умеят да го приготвят както никой друг. В комбинация със зеленчуци и специален сос печеното пилешко е 100% удоволствие. По-долу ще прочетете рецептата за пилешко по немски , което е вкусно и здравословно:

Пилешки бутчета по немски

Продукти: 

5 пилешки бутчета

2 супени лъжици олио

подправки като сол, черен пипер, риган

30 г масло

1 глава лук

3 моркова

4-5 картофа

4 скилидки чесън

шепа магданоз

ЗА СОСА:

90 мл мед

3 супени лъжици соев сос

100 мл доматен сос или доматено пюре

4-5 супени лъжици горчица

2 супени лъжици лимонов сок

Приготвяне: 

Вземете 5 пилешки бутчета без кост и ги овкусете със сол, черен пипер и риган. Добавете подправки на вкус, колкото желаете. Разтопете на котлон 30 г масло (едно кубче), след което запържете пилето от двете страни, докато хване хубава коричка.

пилешки бутчета

пиле в тиган

Когато месото стане златисто кафяво, извадете го от тигана и добавете още малко олио, ако цялото е попило в месото. След това нарежете на ситно 1 глава лук и я запържете в загрятото олио на умерена температура.

задушен лук

Когато лукът се глазира и омекне, добавете нарязания на ситно морков, а след това и картофите на кубчета. Добавете малко сол на вкус. Пържете около 8 минути на среден огън, като разбърквате от време на време на всеки 2 минути. След изминалото време добавете ситно нарязани скилидки чесън и ги оставете да се запържат още малко.

задушени зеленчуци

Преди края нарежете на ситно шепа магданоз и го добавете към запържените зеленчуци. Разбъркайте и смесете съставките, след което ги прехвърлете в тава за печене и отгоре наредете парчетата пилешко.

сос за месо

ЗА СОСА: В тигана, в който сте запържили зеленчуците, добавете 90 г мед и изчакайте бавно да се разтопи. Когато медът се разтвори, добавете 3 супени лъжици соев сос и веднага след това 100 мл доматен сос или доматено пюре. Добавете 4-5 супени лъжици горчица.

пиле в сос

Оставете соса да заври и след това оставете да къкри още 2 минути. Накрая добавете 2 супени лъжици лимонов сок и разбъркайте. Месото се залива с готовия сос и се пече на 200 градуса около 25-35 минути.

печено пиле със зеленчуци

Докато пилешките бутчета и картофите се пекат, пригответе вкусна салата, с която да поднесете вкусното пилешко печено.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft