Прищипване на седалищния нерв-2 лесни начина за облекчаване на болката и отключване на нерва

вход през zajenata.bg
За Жената
Прищипване на седалищния нерв-2 лесни начина за облекчаване на болката и отключване на нерва
1958
Прищипване на седалищния нерв-2 лесни начина за облекчаване на болката и отключване на нерва

Прищипване (прищипване) на седалищния нерв или ишиас е загубата на еластичност и гъвкавост на мускулите на гърба на крака. Най-често това се случва поради свързана с възрастта твърдост (скъсяване) на мускулите, която се проявява след  30-35 години.

Първо трябва да преминете лекарски преглед и да получите рецепта за необходимите лекарства от него. Най-добре е обаче да се комбинират лекарствата с прости упражнения за мускулно разтягане. Тогава проблемът с прищипаните нерви вече няма да ви притеснява и много бързо ще забравите за болката.

Какви упражнения да правим при ишиас

При мускулни възпаления най-добре е разтягане. Успокоява възпалението, така че болката се успокоява и след редовно упражнение напълно изчезва. Отначало ще ви е трудно, затова правете упражненията бавно, увеличавайки разширяването при издишване.

1. Лягаме на пода (повърхността трябва да е равна), огъваме крака в коляното, което боли и леко го издърпваме към рамото. Когато усетите разтягането, задръжте се в тази позиция за половин минута. Изпънете крака, отпуснете се малко и изпълнете още два подхода.

2.

Отново легнете на гърба си , огънете двата крака в коленете, леко ги издърпайте към гърдите, без да повдигате таза от повърхността.

Кръстосваме краката си, както е на фигурата, и с помощта на ръцете си дърпаме здрав крак. Задържаме толкова крака за половин минута, пускаме и се връщаме в изходна позиция. Изпълнете още два пъти.

Най-добрата борба срещу прищипаните нерви е движението. По този начин подобрявате кръвообращението, което се освобождава от застой в мускулите и по този начин ускорява възстановяването.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft