Проф.Мутафчийски с изненадващи данни за смъртността у нас на сутрешния брифинг:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф.Мутафчийски с изненадващи данни за смъртността у нас на сутрешния брифинг:
4354
Източник: blitz.bg
Проф.Мутафчийски с изненадващи данни за смъртността у нас на сутрешния брифинг:

Тази сутрин на традиционния брифинг на Националния щаб у нас, ген.Мутафчийски изнесе изненадващи данни за смъртността у нас в условията на коронавирус . Ето статистиката, която изнесе генералът:

„Средната възраст на починалите в Италия е висока.

Иначе и там има млади починали. При нас тя е ниска – 65,2 години е средната възраст на смъртността у нас. Това са на 24 случая. Така всяка статистика не е вярна“, това заяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски на въпрос за това как ще коментира ниската възрастова граница на смъртните случи у нас.

Коментирайки данните за жертвите на епидемията у нас, ген. Мутафчийски сподели голямата си изненада, че по предварителна статистическа информация общата смъртност в страната от началото на годината е спаднала значително.  

Той бе категоричен, че е факт, че има снижаване на смъртността и заболяевамостта. С 10% е по-ниска общата смъртността в България до началото на март.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че заразените с коронавирус българи вече са 624.

„От всяка възрастова група може да се разболеят хора. При всички от тях болестта може да протече тежко“, предупреди отново шефът на ВМА.

Попитан дали пациентите, които са с коронавирус, трябва да бъдат положени по корем, той заяви: 

„Този метод се използва в България. Още от началото се използва. Това са самите предписания още от самото начало от китайското предписание. Там много добре е описано каква е ползата и как се прилага този метод. Той се касае за тежки случаи, които изискват интензивно лечение в болница. Именно заради това такъв метод на лечение не се прилага в домашно лечение на коронавируса“.

Ген. Мутафчийски се ядоса и заради неверни твърдения, че няма от къде хората да си купят спирт и дезинфектанти: „Това откровено казано не е вярно. И то абсолютно не е вярно. Във всяка аптека и всеки магазин има дезинфектанти“.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft