Пълна блокада за Гърция, заради коронавируса

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Пълна блокада за Гърция, заради коронавируса
4175
Пълна блокада за Гърция, заради коронавируса

След повече от два месеца спиране на ежедневната информация относно развитието на пандемията от говорителят на гръцкото министерство на здравеопазването Сотирис Циодрас (26 май беше последна), тревожните данни с нарастването на случаите от К-19 доведоха до появата на инфекциониста отново. Извънреден брифинг относно епидемиологичната обстановка свикват в 18.00 ч днес гръцките власти, пише "Труд".

В "тънко парче, което може да бъде разбито всеки момент" се превърна страната с нарастване на случаите на коронавирус, според Проф. по инфекциозни болести  Никос Сипсас.

Той подчерта, че научната общност е особено загрижена и всъщност не изключи възможността за връщане на SMS, ако е необходимо. „Не крия от вас, че сме загрижени много. Не искам да ви паникьосвам, но тревогата е интензивна относно развитието на пандемията след последната седмица. На масата за обсъждане е защитата на уязвимите групи. Ако ситуацията го изисква, тогава ще бъде наложено ограничение на движението чрез SMS. Обсъждаме и други мерки, които ще бъдат разгледани в зависимост от развитието на епидемията", подчерта г-н Сипсас пред телевизия Антена.

В същото време гръцката банкова асоциация информира за трансакциите, които няма да могат да се извършват в банковите клонове от вторник, 4 август 2020 г. „Тревожното увеличение на случаите на COVID-19 през юли 2020 г. доведе до въвеждане на задължителна употреба на немедицинска маска от работници и потребители, както и до по-нататъшни ограничителни мерки.

Банките-членки на EET, в усилията си да постигнат пълното прилагане на новите мерки, за да запазят здравето на служителите в банковите клонове и търговците с тях, обявява, че от вторник, 4 август 2020 г., до ново нареждане, в банковите клонове с физическо присъствие няма да се извършват следните трансакции: Теглене на пари до 400 евро. Теглене до тази сума ще се извършват с дебитната карта, по банкомати.

Парични депозити до 1000 евро. Депозитите до тази сума ще се извършват в банкомати, използвайки дебитна карта. Плащанията на сметки (енергия, вода, телефония, застраховки и др.) ще става чрез интернет/мобилно банкиране или банкомати. Няма да бъде възможно обслужването на тези трансакции от пари в брой на гишета. Поради увеличения брой на заболели в северна Гърция, конкретно в района на град Кавала въведоха задължително носене на маски и по отворените пазари. Според последна информация 77 са новите случаи на коронавирус в Гърция. Така общият брой на заразените в страната достигна 4 737 души.

8 от новите случаи са установени при тестове на граничните пунктове. През последното денонощие са починали двама пациенти с COVID-19, с което броят на жертвите на болестта нарасна на 210. В момента в реанимационни отделения на болниците се намират 13 пациенти с COVID-19, а 128 са прехвърлени от реанимация в обикновени отделения с подобрено здравословно състояние.

През последната седмица в Гърция се наблюдава увеличение на броя на заразените с коронавирус – средно от 50 до 80 случая за денонощие. В събота бе отбелязано рекордно увеличение със 110 заразени, а общо през последните 5 дни броят на случаите се увеличи с 405. Заради това правителството обяви затягане на мерките за предпазване от инфекция, включително носене на маски както в закритите помещения, така и на откритите палуби на фериботите.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft