Само 2 съставки и зъбният камък се премахва за секунди. Няма нужда вече да хвърляте излишни пари по зъболекари

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Само 2 съставки и зъбният камък се премахва за секунди. Няма нужда вече да хвърляте излишни пари по зъболекари
743469
Само 2 съставки и зъбният камък се премахва за секунди. Няма нужда вече да хвърляте излишни пари по зъболекари

Натрупването на зъбен камък е един от най-често срещаните козметични проблеми както при господата, така и при дамите. Ако стоматологичните процедури и услуги за премахването на зъбния камък не са по джоба Ви, ето два лесни начина да се справите сами вкъщи.

Излишно е да упоменавам, че нито един от двата метода не включват химикали, а само природни продукти, залегнали в основата на алтернативната медицина.

Много са факторите, които предизвикват натрупване на зъбен камък. Най-често това е неправилната хигиена на устната кухина. Ако не се почиства редовно, освен лошия дъх, зъбната плака и зъбния камък, може да си докарате по-сериозни проблеми като неприятни инфекции или парадонтоза.

Дори и да имате отлична устна хигиена, да миете всекидневно зъбите си, да почиствате разстоянието между зъбите с стоматологичен конец и да ползвате вода за уста, понякога зъбният камък отново се появява. Най-вече ако пушите, пиете редовно кафе, а вечер червено вино и хапвате пикантни храни, плодове и сосове.

Една от основните причини за появата на зъбния камък е ползването на неподходяща четка за зъби. Така даже и да си мислите, че сте почистили правилно зъбите си, се появява зъбната плака, която прави зъбите Ви да изглеждат непривлекателни, сякаш имате пломби. Зъбите пожълтяват или придобиват кафяв отенък.

Време е да научите кои са тези домашни средства, с които ще почистите зъбите си от зъбния камък лесно и бързо. Уверяваме Ви, че при тях няма никакви странични ефекти, тъй като те са безопасни и с напълно естествени средства.

След като се опитате и двата алтернативни метода на почистване и се убедите в тяхната ефикасност, не само че ще продължите да ги практикувате, но и ще ги препоръчвате горещо на приятели и познати.

Метод №1

Това, което е нужно да направите е просто да сдъвкате няколко семена сусам, но без да ги гълтате. Следващото нещо е да измиете зъбите си със суха четка. Сусамените семена действат като абразивен агент, който ще почисти зъбите Ви от неприятната плака и зъбния камък.

Метод №2

Поставете малко морска сол върху четката и измийте зъбите си. Изплакнете устата си със студена вода. Правете този метод 2-3 пъти седмично, за да постигнете оптимални резултати.

източник: https://delo.bg

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft