След ремонта се озовах с куп стари врати. Вместо да ги хвърля, запретнах ръкави и вижте какво се получи (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
След ремонта се озовах с куп стари врати. Вместо да ги хвърля, запретнах ръкави и вижте какво се получи (Снимки):
1694

Смяната на вратите е едно от нещата, които обикновено се правят при основен ремонт на жилището. Не е ли жалко обаче да запратите на боклука старите врати , които са ви служили вярно, и които често пъти все още "стават", въпреки поолющената боя и липсващите брави?

стара врата

Ние ви съветваме да не се разделяте с тях, а да впрегнете малко въображението и таланта си, като преобразите старите врати в наистина полезни и красиви вещи .

Ще ви дадем много идеи от стари врати за дома и градината , които са лесни за осъществяване, а ще ви спестят доста пари и ще направят интериора (и екстериора) артистичен и оригинален:

1. Оригинална масичка

маса от стара врата

Старата врата е оригинален плот за маса - добавете колелца и рафтове, и ще съберете там любимите си предмети.

2. Стенно табло-органайзер

табло за стена от стара врата

Боядисайте дъските с боя тип "черна дъска", закачете лепящи листчета или пък снимки на любимите си хора - получавате безплатен органайзер, който ще ви напомня важните неща и ангажименти.

3. Нощно шкафче

нощни шкафчета от стари врати

Кой е казал, че нощното шкафче трябва непременно да бъде "шкаф"? Старите врати вършат чудесна работа - закачете върху тях лампи, добавете рафтове или пък удобна маса или столче, на които да поставите книгата и очилата си. Готово!

4. Удобна "еко" пейка

пейка от стара врата

Гърбът на тази пейка е от непотребна врата, а от втора подобна са направени седалката и страничните крачета. Лесно, бързо и ефектно!

5. Поставка за сувенири

идеи от стара врата

Инсталирайте старата врата в някой ъгъл и я "украсете" със сувенири от близо и далеч - мигом ще "блесне" в интериора!

6. Тоалетка от стара врата

тоалетка от стара врата

Ако планирате да давате пари за тоалетка, помислете пак! Красиво огледало, няколко телени кошници и удобен рафт - закачете ги здраво на вратата и получавате арт-тоалетка, на която всяка приятелка ще завиди!

7. Красива рамка за цветята на терасата

цветарник от стара врата

Премахнете стъклата от вратата и я превърнете в красива рамка, в която да изложите най-красивите си цветя - може да я отрупате цялата, още по-ефектно е.

8. Арка от стари врати

арка от стара врата

градинска арка от врати

Вкопайте основата на вратите в земята, а отгоре ги свържете с дървени греди или каквото друго ви хрумне. Остава само да ги боядисате и ще имате блестяща градинска арка. Може да пуснете розите да се увиват около нея - романтично и оригинално!

9. Кът за градинарски инструменти/Удобен бар

бар от стара врата

С малко въображение може да превърнете старата врата в удобно място за съхранение на най-необходимите градинарски принадлежности. Ако обичате да се черпите с приятели пък, "откраднете" горната идея за ефектен бар под открито небе.

10. Люлка от стара врата и палети

люлка от стари врати

За гръб на люлката използвайте стара врата, а основата ѝ може да бъде от обикновени непотребни палети, прилежно боядисани. Отгоре поставете възглавници, окачете здраво с вериги и сте готови!

11. Плъзгащи врати

плъзгащи врати за двора

А защо не си направите оригинални плъзгащи врати, които да поставите на входа на градината или двора? Едва ли някой от съседите ви се е сетил!

12. Украса за градината

стари врати в градината

използване врати в градината

Скрийте уютно градината зад този импровизиран параван от врати (на първата снимка) или пък поставете вратите в лехата и оставете растенията да се увият около тях.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft