С тези прически косата ви ще издържи 6 дни, без да я миете! Измиваш в понеделник и до събота си тип-топ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
С тези прически косата ви ще издържи 6 дни, без да я миете! Измиваш в понеделник и до събота си тип-топ:
3757
Източник: trafficnews.bg
С тези прически косата ви ще издържи 6 дни, без да я миете! Измиваш в понеделник и до събота си тип-топ:

Повечето жени мият косата си веднъж на 2-3 дни, а някои и всеки ден. Иначе тя започва да се омазнява, стои на клечки и изглежда мръсна и неподдържана.

На такава коса трудно може да се направи каквато и да е прическа.

Естествено, на пазара има голям набор от сухи шампоани, които спасяват положението, ако нямаме време да измием косата сутрин, но те не са особено полезни, а и честото миене изтощава косата и я кара да се цапа още по-бързо.

Разбира се, има и щастливки, които мият косата си веднъж на 7 дни и въпреки това тя винаги изглежда чиста и сякаш току-що са излезли от банята с прическа. Не страдайте излишно! Днес ще ви разкрием една малка тайна, с която ще се налага да миете косата си по-рядко и въпреки това винаги ще сте тип-топ.

Можете да го постигнете с няколко прости съвета , с които косата ви ще издържи до 6 дни, без да я миете :

Понеделник: Измиване

миене на косата

Можете да отидете на фризьор или да измиете косата си сами. Най-важното е да използвате малко шампоан и няколко капки продукт за грижа за косата.

Колкото повече продукти нанасяте върху косата, толкова по-лесно ще се омазни тя.

Вторник: Освежаване със сух шампоан

лак за коса

Един ден след измиване косата ви все още ще изглежда свежа и чиста. На втория ден можете да освежите косата си с малко сух шампоан.

Нанесете директно върху скалпа, след това преместете пластира от другата страна. По този начин косата ви веднага ще придобие обем.

Сряда: Хлабава плитка

хлабава плитка

Сега е моментът да премахнете косата от лицето си. Плитката е чудесно решение за немита коса, защото стои добре, дори когато е разхвърляна.

Важно е да не докосвате косата си през деня, тъй като тя ще загуби обем и ще стимулира мастната секреция. Оставете плитката за една нощ.

Четвъртък: Малък кок

кокче с пусната коса

Сега косата започва да изглежда мръсна, но плитката от предния ден ще ви спаси. Пуснете косата си и прокарайте пръсти през нея.

Вълнообразната коса ще бъде идеална за малък кок на върха на главата. Отделете горната част на косата и го направете за 2 минути.

Петък: Опашка

коса на опашка

Четири дни след измиване косата ви е идеална за опашка. Срешете косата си и я задръжте в стегната опашка. С вакса за коса пригладете стърчащите косми.

Събота: Шал

прическа с шал

За почивните дни никой няма да ви обвинява, ако съберете косата си в шал. Шаловете изглеждат наистина добре, удобни са и ще ви помогнат да издържите до последния ден.

Днес може да се нуждаете и от добър парфюм за коса.

Неделя: Измиване

Днес можете да измиете косата си с разреден ябълков оцет и след това с шампоан. Не забравяйте и продуктите за грижа за косата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft