Това, което направи той остави света без думи. Просто, грандиозно!(снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Модни Тенденции
Това, което направи той остави света без думи. Просто, грандиозно!(снимки)
1952
Това, което направи той остави света без думи. Просто, грандиозно!(снимки)

Това определено е едно от нещата, които си заслужава да видите, повече от грандиозно и интересно, събра погледите на целия свят

Едва ли има човек на този свят, който да не знае кой е Кристиан Диор. Без значение дали става въпрос за жена или за мъж, едно е сигурно - този човек промени всичко.

Диор умира през 1957 година на 52-годишна възраст, но това, което е направил през живота си оставя следа и до ден днешен.

Вчера - на 2 февруари, в Лондон бе открито нещо грандиозно, свързано с Диор.

Изложбата включва образци от ранната работа на Dior.

Сред тях - бар костюм в класически стил: леко монтирано сако на цвят и черна пола с плисета. Според хроникьорите на френската модна индустрия, Кристиан Диор е създал този костюм през 1947 г., и с него започва триумфалното шествие на Dior New Look.

Името на Диор е свързано с дамските дрехи, както и с артикулите на женската тоалетна и аксесоари.

Друга забележителност на изложбата е бродираният позлатен копринен елек и великолепната рокля на Диор, проектирана през 1951 г. специално за британската принцеса Маргарет. В това облекло Маргарет позира за официален портрет, нарисуван в чест на двадесет и първия й рожден ден.

Според Ориол Кълън (изложбата е под патронажа му), Диор, без съмнение, е имал способността да вижда познатите неща от напълно неочаквани страни.

„Той беше истински новатор, който промени лицето на цяла епоха на нежния пол”, споделя Кълън.

Диор е инициатор на няколко модни ревюта, предназначени специално за британския потребител. Като твърд англофил, той не искаше да загуби британския пазар, като винаги подчертаваше значението на този сегмент от модната индустрия.

Модата на Диор продължава да съществува
Диор умира през 1957 г. на 52-годишна възраст. След смъртта му модната империя Dior преминава към младия Ив Сен Лоран, а после Марк Бохан, Джанфранко Фере, Джон Галиано, Раф Симонс и Мария Грация Чиури (2016) го заместват.

Рокли, създадени от наследниците на Кристиан Диор, както и наети дизайнери, все още се възприемат като творби на основателя на Френската модна къща.

 

Това само показва, че името Диор все още е носител на енергията на големия френски дизайнер.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft