Убийствено крехко свинско под шуба - редиш на пластове в тавичка и докато свърши сериалът, е готово:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Убийствено крехко свинско под шуба - редиш на пластове в тавичка и докато свърши сериалът, е готово:
Убийствено крехко свинско под шуба - редиш на пластове в тавичка и докато свърши сериалът, е готово:
14645
Убийствено крехко свинско под шуба - редиш на пластове в тавичка и докато свърши сериалът, е готово:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако приготвите свинското по тази лесна рецепта, то ще стане крехко и сочно , а "шубата", под която е печено, ще е по-вкусна и от самото месо! 

свинско под шуба

Свинско под шуба

Продукти:

Картофи - 500 гр.

Свинско месо - 700 гр.

Сол - 1/2 ч.л.

Подправка за свинско месо - 1/2 ч.л.

Черен пипер - на вкус

Сушен чесън - 1/3 чаена лъжичка

Гъби - 200 гр.

Лук - 1 глава

Домати - 2 бр.

Растително масло - 2 супени лъжици

Яйце - 1 бр.

Брашно - за овалване

Кашкавал - 120 гр.

Заквасена сметана или майонеза - 5 супени лъжици.

 

Приготвяне:

Първо сложете да се варят картофите в подсолена вода. През това време пригответе месото: нарежете го на филии с дебелина 2-3 см, начукайте го леко и подправете със сол, черен пипер, подправка за свинско, сушен чесън.

Натъркайте хубаво подправките в месото и го оставете да се маринова на студено, покрито с фолио, за 1-1,5 часа (ако бързате, може и по-кратко).

Гъбите нарежете на ситно, а лука - на полумесеци. Запържете гъбите в малко олио, като добавите сол и черен пипер на вкус.

Сварените картофи намачкайте на пюре с 30 гр.масло и малко прясно мляко.

Извадете месото от хладилника. Разбийте яйцето. Потапяйте всяка пържолка първо в яйце, а после я овалвайте в брашно. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене. Върху всяка филийка месо сложете нарязан на кръгчета домат, по малко от гъбите, върху тях - лук, картофено пюре и покрийте всичко със заквасена сметана или майонеза, като внимателно намажете върху цялата повърхност на филийките месо. Най-отгоре поръсете настърган кашкавал и пъхнете всичко да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се до зачервяване - може да покриете с фолио, ако "шубата" започне да се зачервява прекалено бързо.

свинско под шуба рецепта

Приятен апетит!

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft