Универсален тор за подхранване - 3 пъти на сезон и доматите се отрупват с плод!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Универсален тор за подхранване - 3 пъти на сезон и доматите се отрупват с плод!
39506
Универсален тор за подхранване - 3 пъти на сезон и доматите се отрупват с плод!

Веднъж отидох на гости при съседката и тя ми показа реколтата си от домати . Всяка клонка на растението беше гъсто осеяна с плодове, а храстите бяха доста силни и зелени. В моята градина всичко е точно обратното - има много малко завръзи, цветовете са малки и повечето от тях окапват. Затова реших да разбера от съседката какво прави, за да постигне подобен резултат.

зелени доматки

Тогава тя сподели с мен рецепта за универсално средство за подхранване , използването на която значително увеличава броя на завръзите, бори се добре с болестите, а също така служи и като добър тор за растежа на листата. То може да се използва и за обработка на патладжани, чушки и краставици.

За да приготвите въпросния универсален тор , разредете 1-1,5 грама борна киселина в чаша гореща вода. За информация, борната киселина помага да се образуват плодове. Добавете калиев перманганат към борната киселина, съвсем малко, на върха на ножа. Правилно приготвения разтвор трябва да е тъмн розов. Калиевият перманганат помага на растенията да издържат на различни заболявания.

Пригответе още една чаша мляко. Благодарение на млякото този разтвор ще се задържа много по-дълго на повърхността на доматите.

Нуждаете се още от 60 капки (това са 1,5 милилитра) йод за профилактика на заболявания.

И последният компонент е чаена лъжичка карбамид, който ще укрепи листата и ще им даде богат зелен цвят.

йод с мляко

Смесете всички компоненти и ги разредете в 10 литра вода. Най-добре е да обработвате листата на доматите с помощта на специална пръскачка. Като минимум тази процедура трябва да се изпълнява три пъти на сезон, но може да се прави и на всеки 10 дни. Сам по себе си разтворът е доста безопасен.

След пръскане всяко листо трябва да бъде добре навлажнено с разтвора.

Този тор е подходящ както за оранжерийни растения, така и за тези, които се засаждат в открита земя.

Тази година опитах рецептата на съседката. И само след седмица доматите ми бяха неузнаваеми! Цветовете станаха много по-големи, а листата придобиха естествен яркозелен цвят.

Сега мога уверено да ви препоръчам този метод.

Дай твоята оценка:
3 от 12 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft