Ямката на подмишницата е пълна с причиняващи рак химикали! Използвайте този естествен дезодорант, за да нямате проблеми по-късно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ямката на подмишницата е пълна с причиняващи рак химикали! Използвайте този естествен дезодорант, за да нямате проблеми по-късно
2558
Ямката на подмишницата е пълна с причиняващи рак химикали! Използвайте този естествен дезодорант, за да нямате проблеми по-късно

Така че, защо ви е необходимо да направите замяна, като използвате природен дезодорант?

Дезодоранти и антиперсперанти са с общо място в днешния свят и истината е, че те всъщност са опасни и потенциална причина за рак!

Защо? Премахването на токсините е от жизненоважно значение за нашето здраве. Фактът, че тялото има толкова много различни начини за премахване на токсините е доказателство за това.

Потенето е голям и важен начин. Лимфната система носи отпадъци от вътрешността на тялото през порите на кожата ни. Потта буквално "налива" токсините от вътрешността на тялото през порите на кожата ни с най-големите пори, като се намират в нашите мишници.

Сега, ако ядете храна, която не е в синхрон това е вероятно, вашата пот да мирише! Много хора приемат, че потта винаги смърди, но това просто не е така. Аз лично не съм използвала дезодорант в продължение на 10 години и дори когато се упражнявам не мирише.

Както диетата и начина на живот са се променили и сме станали повече "миризливи", дезодорантите сега се считат за стандарт и продукт, който повечето хора използват, без да се замислят. Но логично е, ако мирише потта ни, не е ли по-уразумно, да разгледаме причината, а не да я прикриваме? И какви опасности има зад използването на тези продукти?

Това е, което наистина смърди

Има някои много основателни причини да не използваме търговски дезодоранти.

Първо, повечето от тях съдържат химични аромати, които причиняват хормонални смущения , които се абсорбират в кожата и нарушават ендокринната система. "Аромати" е подъл план за включване на химикали във формулировки, за които въобще си нямате представа. Повечето от тези "аромати" съдържат куп известни канцерогени (канцероген е нещо, за което се знае, че причинява рак в гените).

Второ повечето дезодоранти съдържат пропиленгликол, друг канцероген, който блокира и покрива кожата и също се използва като  течност за радиаторите в автомобилите.

Така че, както тялото се опитва да елиминира токсините, поставянето върху него на нещо, за което е известно, че причиняват рак, вероятно не е начина да се справим с проблема.

Но още по-лошо, отколкото са ароматите и пропилен гликола, това са съставките против изпотяване. Това е така, защото антиперсперантите съдържат алуминий, който е специално проектиран, за да запушва порите и не ви позволява да се потите. Този процес всъщност променя физиологията на тялото и антиперсперантите се смятат за контра лекарство.

Повечето антиперсперанти съдържат алуминий под формата на алуминиеви соли, като алуминиев хлорид, алуминиев хлорхидрат или алуминиево-циркониеви съединения. Изследователи от Департамента по медицина в Университета на Калифорния публикуваха проучване през 2010 г., показвайки как разширената експозиция на алуминиеви соли предизвиква невротоксичност. Алуминият също е свързан с болестта на Алцхаймер.

Алуминий, антиперсперанти и рак на гърдата

Ако погледнете статистиката на жените с рак на гърдата е доста шокираща. Много проучвания показват непропорционално висока честота на рак на гърдата в райони, където се прилагат дезодоранти. За жените това е почти невъзможно, да се намери търговски дезодорант в магазин за хранителни стоки, който не е против изпотяване. Гърдите са съставени от голяма мрежа лимфна тъкан. Вярвам, че има друга връзка с рака на гърдата от носенето на сутиени по-малък размер, които запушват лимфната система. Носенето на сутиени, които пречат на отстраняването на токсините плюс прилагане на алуминий и други химикали за тази зона е просто “заклинание за бедствие”.

Естесвени помошници за премахване на миризма по тялото

Представете си ситуацията в която има тяло, пълно с токсини, лимфната система се опитва да премахне тези токсини чрез мишниците и след това да се опитате да блокирате този процес и да прилагате други токсини, които могат да причинят рак. Със сигурност има трябва да е по-добър начин?

Алтернативното решение тук е просто. Насочете се в използване на природни дезодоранти или масла, които не съдържат изкуствени аромати, пропиленгликол, алуминиеви или други токсини. Вместо това използвайте естествени дезодоранти, които съдържат растителни базирани етерични масла (много етерични масла също помагат за намаляване на бактериите по кожата, друга причина за мирис).

Още по-важното е да стигнете до източника на миризмата чрез оценка на вашата диета и начин на живот. Уверете се, че ядете чиста храна и че всичките канали за пречистване са “отворени” и функционират оптимално. Това включва чисто дебело черво, пиене на много вода и упражнения за дишане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft