10-те закона на привличането, на които никой от срещуположния пол не може да устои!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
10-те закона на привличането, на които никой от срещуположния пол не може да устои!
7140
10-те закона на привличането, на които никой от срещуположния пол не може да устои!

Този въпрос тормози хората от векове - кои са онези черти, които ни привличат един в друг ? Някои хора се смятат за по-привлекателни от други, но дали това се дължи на някаква специфична особеност - например сините очи или пък златните къдрици? Може и да е така. Но има и други критерии, които не са толкова очевидни. Учени от различни страни неуморно провеждат изследвания, за да определят кои представители на срещуположния пол предпочитат повечето мъже и жени. В тази статия ще поговорим за привлекателните черти на двата пола .

Убедени сме, че красотата се определя не само от външния вид и следователно тук ще намерите вътрешните характеристики , които привличат противоположния пол.

1. Изражение на лицето

закони на привличането

През 2011 г.

учените се опитват да установят какви изражения на лицето привличат мъжете и жените в противоположния пол. Проучването включва повече от 1000 души. На всеки от тях са показани снимки на хора с напълно различни емоции.

Това помогна да се установи, че мъжете са привлечени от щастливи жени : усмихнати, със "смеещи се" очи. Жените пък са привлечени от мъже, на чието лице е изписана гордост .

Учените отбелязват, че подобни изводи обикновено съответстват на еволюционната и социално-културната норма.

2. Активни жестове

През 2016 г. учените наблюдават хора, провеждащи "бързи" срещи. Това ги води до заключението, че и мъжете, и жените предпочитат партньори, които активно жестикулират . Точно с такива хора участниците са пожелали да се срещнат отново.

Подобна е ситуацията при снимките. По-привлекателни както за мъжете, така и за жените са хората от противоположния пол, които са заснети в  движение, а не в статична поза.

3. Миризма

кои черти привличат

Миризмата на тялото може да отблъсне човек, но може и да го привлече. И въпреки факта, че ароматът на чесън  от устата убива цялата романтика, като цяло този продукт се счита за полезен за по-силния пол.

Учените са установили, че жените са привлечени от миризмата на мъже, които са яли чесън.   С мъжете този трик не работи. Според учените те  харесват миризмата на  вкусни храни като понички или пуканки. Ето защо жените, които искат да очароват един мъж, би трябвало да предпочитат по-сладките парфюми.

4. Сходство с родителя на човека от противоположния пол

кои неща привличат околните

Британски учени са открили, че доста често жените са привлечени от мъже, които имат същия цвят на косата и очите като баща им . Положението е подобно при мъжете: те избират момичета, които приличат на майка им .

Разбира се, това правило не винаги работи. Но хората, притежаващи подобни прилики , е по-вероятно да успеят с лицето, което харесват.

5. Коса

Най-често мъжете са привлечени от  жени с дълги коси . Според учените това се дължи на еволюцията на силния пол. В края на краищата, ако една жена има дълга коса, това означава, че тя расте бързо и е най-вероятно здрава и ще може да отгледа потомство.

Жените не са толкова фиксирани върху  косата на един мъж. В по-голяма степен това е въпрос на вкус: някой харесват дългите коси, други - мъже с къси коси. В този случай предпочитанията могат да варират.

6. Домашни любимци

какво харесват жените

В свой експеримент израелски учени поискали от жените да оценят мъжете по текстовото им описание. Някои от представителите на силния пол имали кучета, докато други - не. И когато в описанието на мъжа се появяло куче, то той изглеждал по-привлекателен за жените. Учените отдават това явление на факта, че  собствениците на домашни любимци  се свързват със сериозност и готовност за дългосрочен ангажимент.

За мъжете фактът, че една жена има домашен любимец, не играе специална роля.

7. Музика

През 2014 г. изследователи поискали от 1500 жени да изслушат няколко музикални композиции: сред тях имало и по-леки, и по-сложни. Нивото на сложност на музиката се определя от броя на използваните в нея акорди. След това участниците в експеримента трябвало да кажат кои от композициите им се стрували по-привлекателни. Повечето жени намерили за по-привлекателна  сложната музика . В същото време дамите отбелязали,   че са готови да дадат шанс в отношенията с мъжете, които са композирали такива сложни мелодии.

Подобен експеримент не е проведен с мъже. Ето защо е невъзможно да се каже как пристрастието към типа музика оказва влияние върху привлекателността им в очите на жените.

8. Приблизително еднаква привлекателност.

привлекателност

Колко често се срещат двойки, в които един от партньорите е много по-привлекателен от другия? Всъщност - рядко, те са по-скоро изключения, които потвърждават правилото. Учените са установили, че и мъжете, и жените са склонни да избират партньора си в живота на почти същото ниво на привлекателност като себе си.

В същото време, по-хубавите хора в този смисъл са по-селективни: те са по-упорити и търсят най-красивите спътници в живота. Това се прави несъзнателно. Но, разбира се, винаги има изключения.

9. Алтруизъм

Алтруистичното поведение е друга особеност, която привлича както жените, така и мъжете. Учените вярват, че тази характеристика може да бъде генетично програмирана: алтруистичното поведение предполага, че човек ще бъде грижовен родител и това ще помогне да се предадат гените на бъдещите поколения.

10. Размера на стъпалата

размера на краката

Най-често мъжете са склонни да търсят миниатюрни спътници . Ето защо те са привлечени от малкия размер на краката.

Жените не са толкова категорични в своите прищевки. Те харесват и големите мъже с големи крака, и по-дребните представители на силния пол. Въпросът тук е, каква е целта на жената.

Еволюционно, всяко лице е склонно да избере най-добрия партньор, тъй като той или тя очевидно има добри гени. Така че високите красавци имат предимство в това състезание. Но за дългосрочни отношения е важно партньорът да е готов да се грижи за потомството и да не напуска жената.  А за тази роля, според мнението на момичетата, участвали в проучването, мъжете със средна височина и с неголям размер на краката са по-подходящи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft