3 храни, които всички след 45 години трябва да консумират по-често

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
3 храни, които всички след 45 години трябва да консумират по-често
64621
3 храни, които всички след 45 години трябва да консумират по-често

Ние отделяме много време за поддържане на красотата и здравето на тялото си, но забравяме за най-важния орган - нашия мозък. Здравият мозък ни позволява да се учим и помним, да общуваме, да решаваме проблеми и да взимаме решения. Като център за контрол на нашето тяло, той е отговорен за това, че сърцето бие и белите дробове дишат, можем да се движим, чувстваме и мислим.

Въпреки това, мозъкът може да покаже намаляване на когнитивните способности и загуба на паметта след 20-годишна възраст. Затова спазването на здравословен начин на живот (балансирана диета, редовна физическа активност и сън, отказ от алкохол и тютюнопушене) е ключът към поддържането на правилното функциониране на мозъка и благополучието. За щастие има определени продукти, които помагат за подобряване на паметта , концентрацията, координацията и скоростта на мисловните процеси.

 

Как да подобрим паметта си

Оказа се, че можете да подмладите мозъка си с около 10 години, просто като консумирате 3 познати продукта дневно.

 

Тиквени семки

Едно от най-вкусните видове семена може не само да установи функцията на щитовидната жлеза, да спре разрушаването на ставите, да нормализира коагулацията на кръвта, но и да запази ума. Поради високото съдържание на протеин, витамини и цинк, тиквените семки не позволяват на мозъчните клетки да се разпадат и предотвратяват уврежданията на паметта, свързани с възрастта. За яснота на ума, до много напреднала възраст, въведете правилото да ядете 140 г сурови тиквени семки на ден. Те могат да се консумират точно така или да се добавят към печива, салати и зърнени храни.

 

магданоз

Учените отдавна са съгласни, че ежедневната употреба на магданоз не само ви позволява да забавите стареенето на организма, но и да запазите паметта. Както знаете, появата на нови невронни връзки в мозъка подобрява нашата интелигентност, настроение и формира навици. Именно те ни помагат да научим нови езици, бързо да мислим и да се ориентираме в непознати условия.

Магданозът в големи количества съдържа веществото апигенин , което помага на клетките да установят нови невронни връзки , да увеличат броя на процесите на нервните клетки, отговорни за мозъчната функция и паметта. Всеки ден хапвайте поне 50 г пресен магданоз със салати, сандвичи или смути.

 

боб

Ако бобът не е в ежедневното ви меню, значи е време да го включите. Той е идеален източник на лесно смилаеми протеини и фибри , докато бобът е почти без калории и мазнини, което ще ви помогне да поддържате остър ум и да предотвратите развитието на деменция .

 

Бобовите растения, като боб, грах, соя, леща, съдържат големи количества желязо - незаменим хранителен елемент в нашия мозък. В какаовите зърна има много антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Ето защо възрастните хора трябва да пият чаша какао на ден, за да се предотврати появата на склероза .

В допълнение към горното, разчитайте на други храни, подобряващи паметта : зелени листни зеленчуци, ядки и семена, горски плодове, пълнозърнести храни, риба, зехтин и зелен чай. Веднъж седмично правете гладни дни, опитайте се да направите вашата вечеря да се състои само от леки ястия .

Мислете за мозъка като за мускул, който трябва да се тренира. Постоянно тренирайте паметта си : решавайте кръстословици, запаметявайте стихове и цитати. Надяваме се, че ще се вслушате в нашите съвети и ще практикувате начини за подобряване на паметта и предотвратяване на отслабването на мисленето в напреднала възраст.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft