Отлична рецепта за бързи и лесни домашни еклери , с които наистина всеки може да се справи. Просто следвайте простите инструкции по-долу и ще имате фантастичен десерт!
Ето лесната рецепта за домашни еклери с 3 яйца:
Домашни еклери
Продукти:
Тесто:
Гладко брашно - 150 g
Вода - 350 мл
Масло - 150 гр
Яйца - 3 бр
Сол - 1/4 чаена лъжичка
Крем:
Сметана за разбиване с 33% масленост - 200 мл
Извара - 170 гр
Пудра захар - 50-100 g
Приготвяне:
Сложете маслото във водата, прехвърлете на огъня и го оставете да се разтвори.

Добавете брашното наведнъж и с енергично бъркане направете еднородно тесто.

Прехвърлете тестото в купа и оставете настрана.

В купа разбийте яйцата с щипка сол.

Започнете да разбивате още топлото тесто и постепенно, на малки порции, добавете яйцата.

Разбивайте, докато получите кремообразна консистенция.

Поставете тестото в шприц и оформете кръгове върху тавичка, покрита с хартия за печене.


Задайте фурната на температура 250 градуса и печете 10 минути (наблюдавайте я).

След това извадете еклерите и пригответе крема.

Просто разбийте сметаната с извара и захар.

Направете отвор в еклерите, напълнете ги с крем и поднесете.

Да ви е сладко!














