5-минутен десерт, който понижава кръвната захар и регулира теглото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
5-минутен десерт, който понижава кръвната захар и регулира теглото
5-минутен десерт, който понижава кръвната захар и регулира теглото
181438
5-минутен десерт, който понижава кръвната захар и регулира теглото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

5-минутен десерт , който понижава кръвната захар и регулира теглото.

Тиквата стимулира увеличаването на броя на клетките, произвеждащи инсулин и до известна степен възстановява увредените участъци на панкреаса.

Тиквата намалява риска от развитие на атеросклеротични процеси в големите и малките съдове.Тиквата подобрява състоянието при атеросклероза и церебрална исхемия. Тиквата стимулира производството на естествен инсулин.

Джинджифилът съдържа вещество, което може да неутрализира глюкозата в тялото, без да включва инсулин, което води до забележимо намаляване на нивата на кръвната захар.

Антиоксидантите в шам фъстъка забавят или напълно спират реакцията на гликиране на протеините, което води до дисбаланс в киселинно-алкалния баланс в организма и появата на диабет, който разрушава тъканите на човешкото тяло. 

Това са трите основни съставки на вкусния десерт от тиква , който ви предлагаме днес:

5-минутен десерт от тиква

Продукти:

  • 350 г тиква
  • 3 яйца
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 0,5 чаена лъжичка сух джинджифил
  • 1 чаена лъжичка подсладител на вкус

Приготвяне:

Разрежете тиквата наполовина и отстранете семките. Трябва ви парче приблизително 350 грама.

Поставете тиквата в плик за печене и направете няколко дупки с клечка за зъби. Печете във фурната при (356°F) или (180°C) за 35 минути.

тиква във фолио

печена тиква

Когато изстине, извадете пулпата с лъжица и пасирайте с блендер.

издълбана тиква

пасирана тиква

Счупете 3 яйца в отделна купа. Разбийте ги с миксер, докато станат на пяна. В отделна купа налейте 300 мл мляко и добавете 1 чаена лъжичка канела, 0,5 чаена лъжичка сух джинджифил и 1 чаена лъжичка подсладител на вкус. Разбъркайте. Ако тиквата е много сладка, няма нужда да я подслаждате.

десерт тиква

Добавете тиквеното пюре и отново разбъркайте. Сложете на котлона да загрее и почти да заври, но не трябва да завира. Изсипете на тънка струйка топлата смес от мляко и тиква към яйцата и разбивайте непрекъснато с миксера.

тиквен крем

Изсипете получената смес във форми или огнеупорни съдове, след което ги поставете в загрята на (338°F) или (170°C) фурна за 20-30 минути.

крем в купички

След това, след като се охладят до стайна температура, ги приберете в хладилника да се охладят за поне 1 час. Нарежете шамфъстъка за украса на десерта.

десерт с тиква

тиквен пудинг

Полейте със сироп от агаве. 

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft