6 лоши навика, които карат метаболизма ни да изпадне в летаргия и пречат на отслабването:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
6 лоши навика, които карат метаболизма ни да изпадне в летаргия и пречат на отслабването:
14017
Източник: mila.bg
6 лоши навика, които карат метаболизма ни да изпадне в летаргия и пречат на отслабването:

Ако сте правили опити да отслабнете, може би ви е познат следният сценарий - спортувате редовно, ограничили сте до минимум храненето и въпреки това не можете и не можете да отслабнете! Оказва се, че понякога диетата и спортът просто не са достатъчни, за да накарат тялото ни да изгуби онези омразни 5-6 килограма. 

Ако сте се разпознали в горното, то вероятно имате 6 лоши навика, които забавят обмяната на веществата .

Пиете кафе без кофеин

кафе сутрин

Обикновено се отказваме от кофеина, водени от разумни доводи – да намалим количеството от това вещество, което е провъзгласено за вредно. Негативите от кофеина обаче са доста преувеличени – така че, ако консумирате 1–2 чаши кафе дневно, не си отказвайте удоволствието да се насладите на оригиналната напитка.

Накоро направени изследвания доказват, че кофеинът ускорява метаболизма с цели 15%.

Закусвате само въглехидрати

полезна закуска

Закусвате здравословна овесена каша? Похвално е, но се налагат някои уточнения. Ако целите да свалите килограми, не е достатъчно да закусвате само овесени ядки. Строго въглехидратните закуски не са в състояние да заситят за дълго, поради което скоро ще огладнеете. Изходът е прост: добавете протеинов продукт към обичайната си въглехидратна закуска. Това може да са яйца (най-добре белтък) или кисело мляко. По този начин закуската ще остане лека и същевременно по-полезна и питателна.

Игнорирате спорта

бягане джогинг

Може да спазвате диета безкрайно дълго и да си отказвате най-безобидни кулинарни радости и въпреки това да не отслабвате. Това е възможно при условие, че напълно сте изключили спорта от живота си. Малко подвижният начин на живот забавя обмяната на веществата и спомага за натрупване на мастни отлагания.

Не се храните след тренировка

Още един разпространен грешен навик на отслабващите е лишаването от храна след спорт. В този случай тялото използва своите запаси, за да възстанови силите си. Найлесният начин е след тренировка да хапнете банан или извара.

Лягате си по-късно в почивните дни

късно лягане

Вероятно сценарият ви е познат – през седмицата сте в леглото най-късно в 23 часа, а през уикенда стоите будни дълго след полунощ. Имайте предвид обаче, че при тези нарушения на режима матаболизмът силно се забавя.

Не пиете вода

пиене на вода

Това е най-вредният и най-разпространен навик за забавена обмяна на веществата. Имайте предвид, че няма очевидни признаци за обезводняване на тялото, затова се погрижете да изпивате поне по 1,5 л вода дневно, дори и да не усещате жажда. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft