6 мързеливи упражнения за кралска осанка и при болки в гърба:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
6 мързеливи упражнения за кралска осанка и при болки в гърба:
1711
Източник: blitz.bg
6 мързеливи упражнения за кралска осанка и при болки в гърба:

Обездвижването и заседналият начин на живот са един от бичовете на съвремието ни. Компютрите, телефоните и другите "джаджи", пред които обичаме да се заседяваме повече от допустимото, са основният виновник за липсата на повече движение в ежедневието ни.

Ако не успявате да намерите време за раздвижване през деня, а сте от тези, които постоянно работят зад компютъра, сигурно и за вас болките в гърба са ежедневие. И това се отнася за хората от всички възрасти! Днес ви представяме един комплекс от упражнения , които бързо снемат болката в гърба и изправят стойката .

Ето ги и тях - 6 мързеливи упражнения за кралска осанка и при болки в гърба:

Лесни упражнения срещу обездвижване

В тази статия сме подготвили за вас 6 прости, но много ефективни упражнения за гръбначния стълб и гърба, които не изискват много време и специална физическа подготовка, но дават много добри резултати!

1. Морска звезда

Уморени сте след работа? Можете не само да се отпуснете, но и да помогнете на гърба си! За целта просто легнете на пода, разперете ръцете и краката си отстрани и останете малко в това положение.

упражнение морска звезда

Тогава ще бъде много лесно да извършите усукване: ръцете и раменете са обърнати в едната посока, бедрата са обърнати в другата. След това се връщаме в изходна позиция и правим същото в другата посока. Правим всичко много бавно и спокойно!

2. Лежащ камък

упражнение за гръб

И отново упражнение за мързеливите! Ще ви трябва стол, за да го направите. Легнете на пода, за предпочитане на топъл килим, и сложете краката си върху стол. Упражнението помага да се възстанови правилният приток на кръв по цялото тяло, докато гърбът може да се отпусне след работен ден.

3. Гъвкава змия

Младостта на човек се определя от подвижността на гръбнака му. Това упражнение наподобява поведението на змия, животно, което е гъвкаво.

упражнение за гъвкавост

В древността мъдреците наблюдавали природата и след това прилагали определени пози, заети от животни при физически упражнения. „Гъвкава змия“ - йога асана, но не се притеснявайте, това упражнение е достъпно за всички.

Просто легнете на корема си, опрете пръстите на краката си на пода и повдигнете тялото на ръцете си колкото се може по-високо. Основното е да усетите мускулно напрежение, но не и да прекалявате.

4. Ембрионът

Почувствайте се отново в корема на майка си - легнете в положение на плода. За да направите това, легнете на гърба си, сгънете краката си и ги издърпайте към корема, обвивайки ръце около тях. Останете в това положение за 30 секунди до минута.

Можете да правите това упражнение дори докато гледате любимите си сериали! Само трябва да лежите на пода.

Ще ви харесат и другите 3 упражнения, за да влезете във форма

5. Отпускане под "ъгъл"

Основната цел на това упражнение е да отпуснете всички мускули. За да направите такъв „ъгъл“, ще ви е необходим фитбол, ако нямате такъв, използвайте гърба на дивана или стола.

упражнение за разтягане на гърба

6. Краката са сплетени

Това упражнение е малко по-трудно от предишните, но не изисква силна физическа подготовка от вас и е достъпно за всички.

упражнение за гръб

Легнете на гърба си, сгънете единия крак и сложете втори под коляното. Хванете крака си, бавно го издърпайте към себе си, повдигайки крака, който е отгоре. Останете малко в тази позиция, буквално половин минута. Направете осем повторения за всеки крак.

Не забравяйте да следвате тези 6 прости упражнения и ще забравите за проблемите с гръбначния стълб и гърба. Основното нещо - бъдете постоянни!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft