60% от продуктите в магазина са фалшиви. Ето как да разпознаем истинските- месо, риба, мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
60% от продуктите в магазина са фалшиви. Ето как да разпознаем истинските- месо, риба, мляко
8527
60% от продуктите в магазина са фалшиви. Ето как да разпознаем истинските- месо, риба, мляко

Всеки ден ходим до магазини, супермаркети и пазари с надеждата да си купуваме качествени продукти там. Това само, че е проблем, защото 60% от всички продукти на рафтовете са фалшиви и дори да не се замисляме ние дълбоко в себе си го знаем много добре. Безскрупулните производители преминават към различни трикове, за да получат по-голяма печалба, и най-често качеството на храната страда от това, разбира се . В резултат на това продукти, които не трябва да се ядат, идват на нашата маса.

Най-често можете да намерите нискокачествени млечни и месни продукти. Най-често срещаните машинации са добавянето на растителни мазнини (палмово масло), замяната на един тип месо с друго, по-евтино, добавянето на оцветители и консерванти. След като веднъж сте консумирали такъв продукт, вие, разбира се, не се тровите, но вредата ще се натрупва в тялото ви необратимо с постоянната употреба.

как да различим фалшивите храни

Често децата страдат от такива фалшификати, защото могат да имат алергична реакция към една от съставките, които дори не са посочени на опаковката. Признайте, това е много опасно. Ето защо редакторите ни днес ще Ви научат, без да преглеждате с часове етикетите, как да определите кой е истинският и кой фалшивият.

 

Качествени продукти

Месо

За да мамят и да получат още по-голяма печалба, производителите на месо използват месо от лепило. Трансглутаминаза - един нов и иновативен начин производителите и търговците да ни пробутат отпадъчно месо или изрезки под формата на сочни и вкусни свински и пилешки пържоли, телешки бифтеци и стекове.

Какво всъщност се визира под Лепило за месо? 

Това е ензим наречен трансглутаминаза.  Трансглутаминазата се произвежда чрез изкуствено отглеждане на бактерия или се добива от кръвта на свине и крави, като се изолира коагулант, който е отговорен за съсирването на кръвта. Основното действие на трансглутаминазата е да свързва протеините в храната.

Микробиолозите казват, че такова месо е леко топлинно обработено, защото вътре могат да бъдат онези части, които са били навън. Потреблението на такова месо е застрашено от хранително отравяне, особено ако не е напълно печено. За съжаление, идентифицирането на това месо с невъоръжено око е много трудно. Така че единственият съвет: купете месо на доказани места.

трикове за разкриване на измами на пазара

Пушена риба


С пушената риба производителите мамят малко по-различно: правят я с помощта на течен дим. Това е най-силният канцероген, който е забранен в много страни по света. Разбира се, производителите твърдят, че основният им компонент е извлечение от обикновения дим, но неговият състав все още се пази в тайна.

Можете да различите фалшива от истинска пушена риба, като я срежете. При разфасоването месото на истинска пушена риба ще бъде жълтеникаво и на фалшива ще бъде леко оранжево като на херинга. Така че винаги искайте от продавача да ви разреже рибата, ако има такава опция

различаване на фалшиви от истиснки храни

Скариди


Заедно със скаридите купуваме и вода. В промишлени условия скаридите се обработват с обикновен лед. Това се прави, за да изглеждат добре. Изкуствено отглежданите скариди също съдържат твърде много антибиотици. Те се добавят във водата, така че скаридите да не се нараняват.

Излишните антибиотици могат да причинят алергична реакция, както и да убият чревната микрофлора. Така че трябва да бъдете внимателни. Когато купувате, изберете скариди, означени като "Atlantic". Това означава, че те са уловени в морето и в тях има много по-малко антибиотици.

различаване на фалшиви от истиснки храни

Червен хайвер


Друг продукт, който производителите често фалшифицират е хайвера, можете лесно да попаднете на изкуствен. Произвежда се от яйца, мляко, желатин и вкусът му се дава с помощта на оцветители и аромати. Това не е толкова вредно, но е жалко да се хвърлят пари за фалшиви продукти.

Как да различим истинския хайвер от фалшивия ? Достатъчно просто. Основните признаци, които различават фалшивият хайвер: твърде ниска цена, перфектни яйца по форма, остра миризма на херинга. И вкусът на такъв хайвер не е особено приятен, миризмата е прекалено остра, а яйцата се закачат към зъбите.

различаване на фалшиви от истиснки храни

Ролца от раци


Ясно е, че няма да намерите раци в тези пръчки, но трябва да има най-малко една риба там. Съставът на пръчките от раци включва нишесте, оцветители, консерванти и сурими (мляна риба). Трябва да се пазите от ролцата от раци, които дори не съдържат сурими, като тези пръчици се състоят от соеви зърна и овкусители.

различаване на фалшиви от истиснки храни

Кисело мляко

Ако някога сте опитали домашно заквасено мляко, тогава разбирате, че това в магазина е доста далеч по вкус. И все пак можете да намерите добър продукт. На опаковката трябва да пише: "Броят на млечнокиселите микроорганизми в края на срока на годност на продукта - не по-малко от 1х107 CFU / g . "

Срокът на годност на киселото мляко, ако е естествено, не трябва да надвишава две седмици. Ако срокът на годност е по-дълъг, тогава най-вероятно е на прах и е доста далеч от здравословната и вкусна храна

различаване на фалшиви от истиснки храни

Прясно мляко

С млякото в магазина също е доста трудна ситуация, тъй като много проби на рафтовете са чисти фалшименти. За да разпознаете висококачествено и естествено мляко, трябва да проведете прост тест. Налейте чаша мляко и оставете за един ден на масата. След 24 часа млякото трябва да е кисело, а след това да започне да губи вкуса си

Киселото мляко трябва да бъде еднородно, желе-подобно и лесно да се смесва. Това е доказателство, че млякото е добро. Ако то придобие кисел вкус не за един ден, а за по-дълъг период от време, тогава има консерванти. Ако има варен вкус, то млякото се кипва или се добавя концентрат. Ако млякото не стане кислородно, а просто се разваля, придобивайки неприятна миризма, това е заместител.

различаване на фалшиви от истиснки храни

Ето какво трябва да знаете за храната. Разбира се, няма гаранция, че няма да попаднете на фалшив продукт, защото производителите са усъвършенствали изкуството на фалшификацията почти до съвършенство. Просто бъдете внимателни в магазините и купувайте само доказани продукти!

 

За съжаление вече на производителите не може да се доверяваме, затова трябва сами да проверите качеството на всеки продукт. 

Имате ли някакви по- лесни начини да намерите качествени продукти в магазина? Кажете ни в коментарите!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft