7 модерни и ефектни прически за дълга коса, с които да излъскате имиджа (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
7 модерни и ефектни прически за дълга коса, с които да излъскате имиджа (Снимки):
7655

Имате дълга, красива коса, но не знаете как да я стилизирате красиво и се страхувате да изберете правилната прическа за дълга коса ? Повярвайте, в това няма нищо сложно и страшно. Сега заедно ще разгледаме новите тенденции и техники , с които можете да промените коренно своя имидж и стил. Представяме ви 7 модерни и ефектни прически за дълга коса , с които да подобрите имиджа си:

Класическа прическа на стъпала

класическа прическа дълга коса

Ако искате да промените имиджа си, но не сте готови за радикални промени, класическата прическа за дълга коса е това, от което се нуждаете. Класическата прическа на стълбички ви позволява да добавяте интересни детайли. С нея няма да се притеснявате, че разваляте косата си и правите нещо ужасно, защото тази техника включва само поддръжка на вече избраната фризура, което ще придаде свежест на вашата визия.

прическа дълга коса

прическа дълга коса

Каскада

прическа на стъпала

Каскадата е една от най-популярните и практични прически за дълга коса. В зависимост от вида на структурата на лицето и косата ви стилистът може да прави невероятни неща с косата ви. С тази техника косата ви ще бъде добре оформена, а стайлингът вече няма да ви притеснява и да ви отнема време.

класическа прическа за дълга коса

разкошна прическа дълга коса

Но колкото и да изглеждат красиви каскадните прически на дълга коса, трябва да се има предвид, че косата се нуждае от постоянна грижа. Подредените блестящи кичури изглеждат перфектно в такава прическа. Но ако краищата на косата започнат да се цепят и накъсват силно, това ще си личи особено много в такава прическа.

Затова се въоръжете с неотмиваеми масла за коса, за да се грижите постоянно за косата си по цялата ѝ дължина. 

каскадни прически

Многослойната прическа придава на косата чар. Дори ако косата ви е тънка, тази техника ще ви помогне да направите прическата визуално по-обемна. Благодарение на каскадата, вашата прическа ще бъде в определена форма, което значително ще удължи спретнатия ѝ външен вид, а вие просто ще забравите какво е заплетена коса. По-добре е да оформяте каскадата с помощта на пяна. Трябва да нанесете пяната точно в корените и след това да оформите косата си със сешоар. 

каскада с бретон

видове многослойна прическа

Асиметрична прическа

Такива прически изглеждат много необичайно. Въпреки факта, че асиметрията е в тенденциите от няколко десетилетия, не всяка дама е готова за подобна прическа. Така че, ако сте смели и не се страхувате от промяна, продължете напред! Определено ще се откроите от тълпата и ще хванете погледите на минаващите наоколо хора, а самочувствието ви ще се вдигне до небето!

асиметрична каскада

Асиметрията дава големи възможности за промяна на стила, защото можете да направите прическата си идеално гладка и добре поддържана или пък небрежно накъсана - всичко зависи от полета на въображението и професионализма на вашия стилист.

асиметрична дълга прическа

асиметрично дълго каре

Дълга прическа тип "Лисича опашка" или "триъгълник"

Една от най-популярните прически за дълга коса. Благодарение на тази прическа визията става по-женствена и обрана. Тази прическа е получила името си от характерната линия в задната част под формата на латинската буква V или триъгълник, която имитира опашката на лисицата. 

дълга коса на триъгълник

Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-изразителен ще бъде ефектът. Тази прическа за дълга коса е много популярна сред дамите, тъй като не изисква специални грижи и допълнително време за стилизиране.

прическа лисича опашка

V-образна прическа

Смяна на бретона

Един бретон ще ви помогне бързо да коригирате формата на лицето си. Повярвайте, визията ви ще заблести по нов начин. Ако сте избрали бретон по пътя си към трансформация, трябва внимателно да обсъдите всичко с фризьора си и да изберете вариант, който ще изглежда елегантен и женствен.

дълга прическа с бретон

дълга каскада с бретон

Удължен боб

Наистина харесвате боб, но не сте готови да се сбогувате с дългата си коса? Удължен боб е това, от което се нуждаете. Това е перфектната прическа, която е подходяща за всички. Той комбинира карето и каскадата в едно цяло.

прическа удължен боб

 Поемете риска! Не се страхувайте да експериментирате и опитайте нещо изключително. Удълженият боб определено ще ви промени и вие ще погледнете на себе си от нов ъгъл. И между другото, тази прическа пасва на всеки тоалет. 

удължен боб

идеи удължен боб

Прическа тип "шапка" на дълга коса

прическа тип шапка

Изненадани ли сте? Да, прическата тип "шапка" не е само на къса коса. Не бързайте да изхвърлите тази опция, страхувайки се, че ще ви подстрижат момчешки. Никой няма да отреже перфектните ви къдрици и да ви превърне в момче. С помощта на "шапката" ще изглеждате свежи и млади и можете спокойно да обсъдите и избирате опция за "шапка" със своя стилист. 

прическа тип шапка с бретон

Този тип прическа за дълга коса не изисква специален стайлинг. Ето защо тя все още е много популярна сред дамите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft