7 храни с палмово масло, които никога НЕ ТРЯБВА да ядете

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7 храни с палмово масло, които никога НЕ ТРЯБВА да ядете
4346
7 храни с палмово масло, които никога НЕ ТРЯБВА да ядете

Палмовото масло се смята за едно от най-консумираните в хранително-вкусовата промишленост. Среща се в много продукти. Въпреки това Световната здравна организация силно препоръчва да не ги ядете, тъй като това може да провокира редица сериозни заболявания, като коронарна болест на сърцето или атеросклероза. За това какви продукти съдържат максималното количество палмово масло - ще разкажем в нашата статия.

Сладкиши

Всички знаем колко вредни са тези сладкиши от магазина. Няма полза от тях, само много захар и в резултат на това наднормено тегло и лошо състояние на кожата. Купените от магазина бисквити и вафли обаче, освен други вредни вещества, съдържат и палмово масло. Именно той помага на производителите да направят тестото толкова меко и ронливо. Просто е изключително безполезно.

Хляб и хлебчета

Палмовото масло също често се добавя към солени печива, особено тези, които са по-евтини. Става дума за хляб, питки, хлебчета. Така че, ако продуктът е твърде мек и много евтин, трябва да внимавате и в същото време да погледнете състава на опаковката.

Маргарин

В този продукт винаги присъства палмово масло. Това е така, защото предотвратява процеса на окисляване и позволява на маргарина да се запази  възможно най-дълго. Експертите препоръчват да откажете такава покупка и да дадете предпочитание на естественото масло.

зърнена закуска

Да, и е по-добре да откажете това. Почти всички зърнени закуски съдържат палмово масло. Ето защо те се съхраняват толкова дълго и не се развалят.

Шоколад и шоколадови пасти

Когато избирате тези продукти, трябва внимателно да проучите състава. Разбира се, по-натурален шоколадов блок със съдържание на какао няма да изглежда толкова привлекателен. Може да се развали или да се стопи по-бързо в жегата. Той обаче ще бъде по-полезен от този, който съдържа палмово масло. По правило те са няколко пъти по-евтини. Но здравето не си струва да се пести.

Сладолед

Този деликатес е по-популярен от всякога през лятото. Не всеки сладолед съдържа палмово масло. Отново съставът на опаковката ще ви разкаже за това. Обикновено палмово масло се добавя към евтини десерти, които ще имат много различен вкус от обикновения сладолед с добавено мляко и масло.

Замразени храни

Един бърз обяд или вечеря е добър, защото понякога не ви се готви. Палмовото масло обаче често присъства в замразените готови храни. Там той играе ролята на така наречения консервант. Ако харесвате тези ястия, тогава трябва да ги купувате рядко.

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft