7-те десерти, за които всички умират в Русия и как да си ги направим

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
7-те десерти, за които всички умират в Русия и как да си ги направим
7-те десерти, за които всички умират в Русия и как да си ги направим
63334
7-те  десерти, за които всички умират в Русия и как да си ги направим
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съвременното кулинарно изкуство изобилства от разнообразни ястия. Това, което можем да приготвим днес, без да излизаме от дома, се смяташе за истинска наслада. И въпреки безоблачните хоризонти на кулинарните изкуства на нашето време, нашите майки и баби от време на време си припомнят старите дни с трепет в душата си.

Специално място в родителските спомени заема процесът на готвене, в който често е участвало цялото голямо семейство. Колко е хубаво да чуете местни гласове, ентусиазирани да говорите за любимата си торта или празнично ястие. Решихме да възродим популярните рецепти от съветския период и да ви напомним  безсмъртните класики. Кой знае, може да искате да сготвите нещо от нашата селекция и да зарадвате майка или баба си с лакомство.

 

7-те най- популярни десерта 

кекс

Ще имаш нужда:

175 г масло;
4 с.л. захар
4 яйца;
1  чаша брашно;
0,5 ч.л. сода
ванилия на вкус;
коняк на вкус;
стафиди на вкус.

 

Подготовка

Разбийте 150 г масло със захар до побеляване, добавете яйца, брашно и останалите съставки. Замесете тестото.

Намажете формата за печене с останалото масло и поръсете с брашно. Поставете тестото в него и изпечете сладкиша на 180 градуса.

 

Наполеон

За тортите ще ви трябват:

12 Чл. л. брашно;
200 г маргарин;
100 г масло;
1 чаша вода;
1 яйце;
1 супена лъжица оцет.

 

За крема ще ви трябват:

0,5 л мляко;
1,5 чаша захар
2 с.л.. брашно;
200 г масло.

 

Подготовка

За сладкишите комбинирайте брашно, маргарин и масло.. Покрийте с вода и оцет, добавете яйце. Замесете тестото. Разточете 8-9 еднакви торти и ги печете на свой ред, докато се сготвят на 180 градуса.

За крема сварете мляко с 0,5 чаша захар и брашно, след това добавете маслото и останалата захар към сметаната.

Разпределете крема върху сладкиша и оставете тортата да се накисне възможно най-много. Направете трохички от една кора и я поръсете върху тортата.

 

Гофрети

Ще имаш нужда:

120 г брашно;
50 г масло;
50 г захар;
3 яйца;
150 мл мляко;
сол на вкус;
ванилия на вкус.

 

Подготовка

Разбийте маслото и захарта. Добавете яйчен жълтък, сол, брашно и ванилия. Разбийте и добавете мляко. Разбъркайте. Поставете тестото за известно време на хладно място. Разбийте белтъка и добавете към тестото, преди да изпечете вафлите.

Печете гофретите в хубаво загрят гофретник

 

Шоколадов салам

Ще имаш нужда:

300 г бисквити 
150 г кондензирано мляко;
100 г масло;
3 с.л.. какао на прах;
орехи на вкус;
стафиди на вкус.

 

Подготовка

Натрошете бисквитките на трохи. Смесете го с кондензирано мляко, какао, накълцани ядки и стафиди. Смесете омекотеното масло при стайна температура с получената маса. Поставете всичко върху  фолио и навийте колбаса.
Поставете колбаса в хладилника за няколко часа. Сервирайте нарязания шоколадов колбас с чай.

 

прасковки

Ще имаш нужда:

300 г брашно;
2 яйца;
150 г захар;
50 г масло;
50 заквасена сметана;
0,5 ч.л.сода
1 ч.л. оцет
сладко от кайсии на вкус;
ябълков сок на вкус;
червено багрило.

 

Подготовка

Разбийте яйцата със захар, добавете заквасена сметана и много меко масло.

Добавете брашното и загасете содата с оцет . Разбъркайте. Тестото трябва да е доста дебело и лепкаво за ръцете ви. Разточете тестото на малки топчета.

Поставете топките върху застлана с пергамент тава и леко притиснете надолу. Печете сладките на 180 градуса за 15 минути.

Отстранете средата от готовите сладкиши и напълнете с кайсиево сладко или друго по ваш избор

Смесете ябълковия сок с цвета, след което потопете всяка праскова в течността и оваляйте в захарта.

 

Пирожки

Ще имаш нужда:

1 литър вода;
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол;
15 г  мая;
50 мл слънчогледово олио;
1,3 кг брашно;
конфитюр на вкус.

 

Подготовка

Разтворете захарта и маята в топла вода, оставете да престои известно време. Добавете сол и постепенно добавяйте брашно във водата, като непрекъснато бъркате.
Добавете слънчогледово олио и разбъркайте. Оставете тестото да престои на топло място. След това запомнете тестото и го оставете да престои отново, за да втаса още повече.
От готовото тесто оформете топчета с необходимия ви размер. Дайте им 15 минути да се увеличат. След това притиснете всяка топка в средата, поставете сладкото и притиснете тестото. Оставете да престоят още 15 минути.
Пържете пирожките, докато омекнат. Попийте излишното масло с хартиени кърпи.

 

Торта Птиче мляко

За блатовете ще ви трябват:

100 г масло;
50 г захар;
1-2 яйца;
140 г брашно;
1 ч.л. бакпулвер.

 

За суфлето ще ви трябват:

5 яйца;
200 г пудра захар;
1 супена лъжица царевично нишесте;
50 г масло;
100 мл мляко;
20 g желатин;
90 мл студена вода.

 

За глазурата ще ви трябват:

75 г шоколад;
50 г масло;
1 супена лъжица  пчелен мед.

 

Подготовка

Разбийте масло със стайна температура, добавете пудрата захар и разбийте отново. След това добавете яйца, брашно и бакпулвер. Замесете тестото. Поставете тестото във форма и печете на 220 градуса за 20 минути.

За суфлето отделете белтъците от жълтъците. Приберете белтъците обратно в хладилника и разбийте жълтъците със 100 г пудра захар. Добавете мляко, нишесте и разбийте до гладка смес.

Поставете купата на водна баня и задушете суфлето до плътност. Охладете го. Разбийте омекотеното масло до пухкавост и добавете към охладеното суфле.

Желатинът се залива с вода за 15 минути, след което се загрява, докато се разтвори. Разбийте белтъците и изсипете желатина в тях, като разбърквате от време на време. След това добавете яйчената сметана и разбъркайте добре.

Нарежете тортата по дължина на равни части. Поставете едната половина във форма и покрийте с крем, покрийте с втори слой торта и оставете в хладилник за една нощ. За основа може да се използва само 1 кора.
Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото и меда. Изсипете върху замразената торта и оставете в хладилника за един час.

От такова изобилие от класически домашни десерти слюноотделянето започна да тече и исках бързо да ги оживя, като си спомня вкуса на детството. Кой от тези десерти ви хареса най-много? Не забравяйте да споделите тази статия със семейството и приятелите си. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft