7 храни, които НИКОГА не трябва да слагате в хладилник - променя структурата им

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
7 храни, които НИКОГА не трябва да слагате в хладилник - променя структурата им
35737
7 храни, които НИКОГА не трябва да слагате в хладилник - променя структурата им

Почти всеки от нас има обичай след пазаруване да съхранява закупените продукти в хладилника, за да ги предпази от разваляне. Въпреки това, лекарите изброиха  няколко продукта , които не трябва да се съхраняват в хладилник поради няколко причини.

банани в хладилника

1.БАНАНИ

Ако бананите се поставят в хладилник, процесът на зреене се нарушава поради ниската температура. Всъщност, когато ги сложите в хладилника - процесът на зреене се "прекъсва", така че дори и да ги върнете отново на стайна температура, те вече не могат да узреят, а ще започнат да гният.

2. СЛАДКИ КАРТОФИ

Когато сладкият картоф е изложен на ниска температура, цялото нишесте ще се превърне в захар, вкусът и текстурата ще се променят. Ако обаче предпочитате по-сладкия вкус и нямате нищо против калоричността, можете да го съхранявате в хладилника.

домати в хладилника

3.

ДОМАТИ

И вие ли държите домати в хладилника? Ако сте закупили по-голямо количество, със сигурност ще съхранявате доматите на студено място. Когато обаче са изложени на по-ниска температура – ​​губят качеството и вкуса си. Те губят твърдостта си, така че когато ги извадите на стайна температура, бързо ще омекнат и ще се разпаднат.

4. ЯБЪЛКИ

Точно като доматите, ябълките губят текстурата и вкуса си, когато се съхраняват в хладилник. Ако искате този плод да ви освежи изстуден, тогава е добре да го охладите за не повече от 30 минути.

лук в хладилника

5. ЛУК

Ако сте почитатели на лука, който ще прехвърли вкуса си на други храни, тогава може би е най-добре да го държите в хладилника. Въпреки това, за максимален срок на годност, лукът се съхранява най-добре в хартиен плик, на средно хладна температура, на тъмно.

6. АВОКАДО

Подобно на бананите, ако поставите авокадото в хладилника, то спира да узрява.

7. КАФЕ

Противно на общоприетото схващане, кафето се съхранява най-добре на стайна температура, за да може естествените масла да освободят своя ароматен аромат.

От друга страна, ако поставите кафето в хладилника, то може да абсорбира всички неприятни миризми, останали вътре.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft