8 хитринки, с които готвенето в плик ще ви стане мозък без значение какво правите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
8 хитринки, с които готвенето в плик ще ви стане мозък без значение какво правите
8 хитринки, с които готвенето в плик ще ви стане мозък без значение какво правите
33566
8 хитринки, с които готвенето в плик ще ви стане мозък без значение какво правите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини отдавна са забравили за хартията за печене благодарение на прекрасната кухненска арматура - плик за печене . Няма нищо по-лесно от това да сложите всички съставки в „плик“ и след известно време да извадите готовото ястие от фурната с божествен вкус.

Носят се слухове, че при нагряване втулката за печене става токсична , отделяйки опасни вещества. Така ли е? Такова мнение днес е много често, но за щастие е погрешно.

Токсичен ли е пликът за печене?

Материалът, от който е изработена втулката, е предназначен за употреба при високи температури. В научно отношение той се нарича дългосрочно - модифициран термоустойчив полиетилен терефталат и при нагряване може да отделя само вода и въглероден диоксид. В най-лошия случай пликът за печене може да се превърне в сажди, тоест обикновен въглерод ...

Как да използвате плик за печене

Нека започнем с баналното: първото нещо, което трябва да прочетете са приложените инструкции. Подозираме обаче, че след като го прочетете, няма да разберете всички тънкости, затова днес ще ви разкажем за някои нюанси на готвенето в плик, които ще са ви много полезни

Феновете на ястия в плик се препоръчват да се запасят с няколко вида от този незаменим помощник: големи и малки размери, както и индивидуални пакети за приготвяне на порционирани ястия. Да, да, и има такива!

По-добре е да отрежете върха с ножица, оставяйки отклонения в краищата на приблизително 5 cm.

Можете да използвате плик не само в електрическа и газова фурна, но и в микровълнова фурна, бавна готварска печка и дори при уред на пара. Малко хора знаят, че с негова помощ можете да си направите вкусен омлет.

Преди да изпратите ястието във фурната, трябва да направите няколко дупки в горната част на плика с клечка за зъби или нож, за да излезе излишната пара.

За да направите продуктите кафяви и не варени, 20 минути преди края на готвенето, трябва внимателно да премахнете отгоре плика. Някои производители са предвидили това и са направили пунктирен шев за удобство.

Когато поставяте съда във фурната, уверете се, че втулката не докосва стените и още повече горната част на фурната.

Не използвайте режим на конвекция по време на печене , за да не се стопи плика или неговите щипки.

Информативно: храната, изпечена в плик се счита за по-малко калорична и по-полезна.

Пликът е предназначен за готвене на зеленчуци , месо и дори десерти. В него храната е сочна, наситена със собствени сокове и най-важното - здравословна ! Останете с нас и не забравяйте да споделите полезна статия с близки!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft