Пролетните рецепти на баба със спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешки дреболии със спанак
214994

Агнешки дреболии със спанак

агнешки дреболии - 500 г, спанак - 1 кг, лук - 1 глава по - голяма, чесън - 3 скилидки, олио, сол, черен пипер - прясно смлян
ЗА ОТГОРЕ
масло - 2 с.л., брашно - 2 с.л., сметана - 1 малка кофичка заквасена, галета - за поръсване

Предварително сварете агнешките дреболии, след което ги отцедете и ги нарежете при нужда. Загрейте около 100 мл мазнина и запържете ситно скълцания лук и след това добавете скълцания чесън.

След като се позапържат, добавете почистения и нарязан спанак и бъркайте, докато спихне. Щом намали обема си, добавете подправки на вкус и сипете сместа в тавичка.

В същия съд запържете за кратко агнешките дреболии и ги разбъркайте в тавата при спанака . Загрейте маслото и запържете в него брашното.

Тази запръжка разредете с предварително разбитата заквасена сметана и посолете малко.

Залейте върху спанака и дреболиите, поръсете с малко галета и сложете да се изпече в загряна на 190 градуса фурна до приятен загар. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft