Фантастичен деликатес, приготвен от няколко обичайни съставки, който закачливо превъзхожда дори легендарните толумбички.
У дома тези пържени сладки пръчици са на трапезата няколко пъти седмично, тъй като техният безпогрешен вкус и лесно приготвяне ги предопределиха да се превърнат в кулинарен фаворит на семейството.
Съветваме ви да удвоите дозата, защото първата ще се омете още гореща! Ето необходимите продукти за невероятните Ябълкови толумбички :
.jpg)
Ябълкови толумбички
Продукти:
- 1 ябълка
- 1 яйце
- 2 супени лъжици гранулирана захар
- 2 супени лъжици растително масло
- 8 г ванилова захар
- щипка сол
- 125 г кисело мляко
- 6 г бакпулвер
- 200-220 г гладко брашно
По желание за поръсване:
- Пудра захар
Приготвяне:
Първо обелете ябълката.
Нарежете на четвъртинки и отстранете сърцевината.
След това настържете ябълката на едро ренде в дълбока купа.
Добавете яйцето и след това поръсете захарта.

Налива се олиото.
След това добавете ванилова захар, сол и кисело мляко.
Смесете всичко заедно с шпатула.
След това добавете бакпулвера и брашното към сместа.

Разбъркайте старателно.
Поставете тестото в сладкарски пош.
Загрейте олиото в тенджера.
С помощта на пош шприцовайте пръчици от тестото в сгорещеното на ниска температура олио.

Отрежете края на тестото с ножица, така че да получите правилна пръчица - лента тесто.

Изпържете пръчиците до златисто.

Поставете готовите ябълкови пръчици върху чиния, покрита с хартиена кърпа.
Накрая оваляйте пръчиците в захар (може да я смесите с канела или ванилия за по-интензивен вкус).

Може да сервирате.
Да ви е сладко!


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







