Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306419

Баклава с домашни кори

Необходими продукти
1 кг брашно
щипка сол
разтопено масло
За плънката:
1 кг почистени орехови ядки
1-2 ч.л. канела
1 ч.л. смлян карамфил
За сиропа:
1.5 кг захар
1 ч.л. лимонена киселина

Приготвяне:

От пресятото брашно, 2 ч.ч. хладка вода и солта се замесва меко тесто. Оставя се да почине половин час, след което се накъсва на 40-50 топчета и се разточват много фини кори с големината на тавата, в която ще се пече баклавата.
Ореховите ядки се нарязват на ситно и се смесват с канелата и карамфила.
Корите се редят една върху друга в намазана с масло тава. Всяка кора се маже с разтопено масло, а през две кори се разстила част от плънката. Между последните три кори не се слага плънка. Наредената баклава се нарязва с остър нож на ромбове и се залива със сгорещено масло. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви добре, след което се оставя да изстине.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft