Рецепти за баклава

вход през zajenata.bg
2306706

Домашна турска баклава

 Продукти

За тестото:
500-600 г брашно
2 бр. яйца
10 г суха мая
250 мл прясно мляко
100 мл сладка сметана
1/2 ч.л. шафран за цвят
200 г масло
За плънката:
350 г счукани орехи
1/2 ч.ч. грис
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
За сиропа:
2 ч.ч. захар
1 с.л. лимонов сок
3-4 зрънца карамфил


Приготвяне:
Омесва се тесто без маслото. Втасва 50 минути. Разделя се на топчета с големина на ябълка. разбърква се плънката до хомогенност. Всяко топче се разточва на тънък лист, за да не лепне се използва нишесте. Намазва се обилно с разтопено масло. Наръсва се с плънката. Навива се отново на точилката. Събира се от двата края към средата и точилката се изважда. Получената формичка се поставя в намазана с масло тавичка. По този начин се приготвят всички топчета тесто. Намазва се обилно с масло. Пече се 30 минути на 180-190 С. Когато е готова се полива с горещия сироп. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft